Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DOSTA JE BILO'

Orepić: Policija je uvijek redovni 'proustaški', 'propartizanski' i 'pročetnički' krivac, ovisno o prigodi

Orepić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
16.07.2016.
u 15:41

'U Srbu nećemo dozvoliti ničiju samovolju'

Ministar Vlaho Orepić na svom službenom Facebook profilu poručio je što misli o optužbama i komentarima vezanim uz šator u Srbu.

Šator je postavljen od strane Autohtone - Hrvatske stranke prava kojoj je jutros uručeno rješenje o zabrani javnog okupljanja, pod nazivom 'Predavanje od Domovinskom ratu'.

Ovakva zabrana izazvala je bijes organizatora, optuživši ministra za krivotvorenje dokumentacije i pozivanje na slučaj Milorada Pupovca koji šest godina postavlja šator u Donjem Srbu, a nikada nije tražio suglasnost ili odobrenje.

'Pa za ime Boga, ne možete samo zahtjev proslijediti policiji i bez ikakva odgovora i dogovora postaviti šator na nekom javnom mjestu bez obzira hoće li to nekome smetati ili ne.' - poručio je Orepić, dodavši kako 'gospoda na čelu s gospodinom Draženom Kelestincem' mogu iznijeti svoja neslaganja vezana uz obilježavanje 27. srpnja, ali na društveno prihvatljiv i zakonima utemeljen način.

Osvrnuo se i na Milorada Pupovca kao i na sve one koji u ovom slučaju prepoznaju ustaštvo. A upravo s ustaštvom sve dolazi u žižu zbivanja jer je ono tema u kojoj se svi dobro snalazimo, dodao je, priznavši da ga to žalosti.

'Konačno, jasno je da je ovo djelo političara koji na ovaj način hrane vlastite političke ambicije. Naravno, tu je i redovni krivac i arbitar policija koja je, ovisno o prigodi, ili „proustaška“ ili „propartizanska“ ili „pročetnička“. 

'Kad netko dovede u pitanje javni red i mir, kao što je to sada slučaj, budite sigurni da će policija odlučno i jasno reagirati. U Srbu nećemo dozvoliti ničiju samovolju.' - poručio je ministar.

Kao odgovor na kritike o krivotvorenju dokumenata i povijesne istine Orepić se poziva na Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti koja bi trebala biti autoritet i iznijeti istinu.

'Gospodo iz akademske zajednice, krajnje je vrijeme da izađete iz svojih ureda, osobnih i društvenih komfora, i narodu kažete istinu o 27. srpnju o svim drugim 27. srpnjima i sličnim datumima. Jasno i sad iskažite znanstvenu istinu i čvrsto stanite uz nju. To bi trebala biti vaša uloga, a ne da „mudro“ šutite i kad sve prođe vodite dubokoumne rasprave o onome što je prošlo. Od vas očekujemo da budete avangarda društva'

Svoje priopćenje na društvenim mrežama završava savjetom o preuzimanju uloge u kreiranju budućnosti naše domovine, koju svatko od nas ima, u suprotnom slijedi 'lijeva i desna matematika'. 

>> Policija zabranila šator u Srbu

Komentara 35

GO
goran2hr
16:16 16.07.2016.

On zapravo "ne zna" što se tamo dogodilo, ali svejedno zna, kome će zabraniti prosvjed, a kome dozvoliti antihrvatsku proslavu. Pa ako stvarno ne zna, onda neka do daljnjega, tamo zabrani sva okupljanja. Dok se ne sazna... Dobro je prijee izbora znati, da je taj spomenik zločina obnovio HDZ, da tamo uživa u proslavi SDP, a MOST brine da to prođe u idili i bez ometanja.

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
16:21 16.07.2016.

Kakva akademska zajednica, brkata JNA podoficirčino? Ono što ti radiš je očito: zabranjuješ skupove Hrvata koji su protiv glorificiranja masovnih zločina nad Hrvatima usred Hrvatske, a dozvoljavaš skupove "antifašista", tj. onih koji će glorificirati masovne zločine nad hrvatskim civilima i i etničko čišćenje Hrvata usred Hrvatske. I to je sva mudrost, podoficirčiću.

DU
Deleted user
16:46 16.07.2016.

niko nebi smio hrvatima u hrvatskoj branit de ce se oni okupljat i slaviti svoju vjeru i ponos represije jednostrane bi trebale prestat .a hrvatsko rukovotstvo se okrenut sluzbi za koji ih je narod izabro .da hrvat bude slobodan svoj na svome ako tako moze .a ako nemoze da se izborimo za svoju slobodu u svojoj zemlji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije