Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krvavi sukobi

Opća mobilizacija na istoku Ukrajine, Rusi optužuju Zapad: Imate krvi do lakta

ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/10
03.05.2014.
u 21:00

Snage samoobrane proglasile su izvanredno stanje u Lugansku na istoku Ukrajine i opću mobilizaciju unatoč vojnim prijetnjama iz Kijeva

Snage samoobrane proglasile su izvanredno stanje u Lugansku na istoku Ukrajine i opću mobilizaciju unatoč vojnim prijetnjama iz Kijeva. Narodni guverner Luganska Valerij Bolotov izdao je naredbu o izvanrednom stanju kao predstavnik tzv. ujedinjene vojske jugozapada, javlja RT.

Bolotov kaže kako Kijev ne želi mirno rješenja problema na istoku Ukrajine.

- Desetine su ubijene u Slavjansku i Kramatorsku, a desetine spaljene žive u Odesi. Tako se poštuje dogovor iz Ženeve - rekao je Bolotov. Tko se ne odazive, bit će smatran izdajicom, navodi se u priopćenju.

Sve političke stranke i organizacije su zabranjene, a Desni sektor i druge profašističke grupe proglašene su ilegalnima.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Moskva je također osudila krvave nerede u Odesi i drugim gradovima.

- Vlasti u Kijevu ne samo da su direktno odgovorne, već su suučesnici u ovim kriminalnim aktivnostima. Njihove ruke su u krvi do laktova - stoji u priopćenju kojeg potpisuje Putinov glasnogovornik, Dmitry Peskov.

>>Krvave epizode: U Odesi i Kramatorsku 51 ubijena osoba

Komentara 166

DA
damocles
19:57 03.05.2014.

do jucer su bili bratski narod, danas smrtni neprijatelji. tako je to kad zapadni strucnjaci vode kolo velikog brata demokratski poderanih hlaca

MK
MKGRA
19:00 03.05.2014.

Sada se ništa ne poduzima a za par godina ce se opet suditi u Haagu da neki mogu dobro zaraditi

AA
aabbcc
19:57 03.05.2014.

Imate krvi do lakta_____ I sada ako Putin to ne sprijeci Evropa ce mirno pratiti izvjestaje kao i one nekada iz Bosne a bome malo i kritikovati i vatru potpirivati, oruzje doturati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije