Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nigerija

Objavljen video otetih djevojčica. Militanti tvrde da su prešle na – islam

Boko Haram
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/10
12.05.2014.
u 15:39

U 17-minutnom videu, koji je dobila agencija AFP, tri djevojke govore. Dvije od njih objašnjavaju kako su bile kršćanke te da su prešle na islam

Objavljena je snimka koja navodno prikazuje stotinjak djevojaka koje su militanti islamisti okupljeni u Boko Haram prošli mjesec oteli iz škole u Nigeriji, prenosi BBC.

Vođa skupine Abubakar Shekau rekao je da će držati djevojčice sve dok svi zarobljeni militanti ne budu pušteni.

Dodao je da su djevojčice prešle na islam, a na snimci se navodno mole.

U 17-minutnom videu, koji je dobila agencija AFP, tri djevojke govore. Dvije od njih objašnjavaju kako su bile kršćanke te da su prešle na islam, dok treća kaže da je muslimanka.

– Mi smo ove djevojčice oslobodili. Ove djevojčice postale su muslimanke – kaže Shekau u videu.

Ne zna se gdje je video snimljen, a čini se da je riječ o seoskom krajoliku.

>>Abubakar Shekau: Alah mi je naredio – prodaj učenice

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Komentara 7

DU
Deleted user
16:41 12.05.2014.

"Zločini počinjeni od strane skupine Boko Haram se koriste kako bi se opravdale "humanitarne" intervencije u Nigeriji i važno je naglasiti kako su za prikrivenu financijsku potporu, kao i vojnu obuku, zadužena dva američka saveznika: Saudijska Arabija i Velika Britanija. Boko Haram dobiva sredstva iz različitih skupina iz Saudijske Arabije i Velike Britanije, međutim, najviše sredstava stiže iz zaklade "Al-Muntada Trust" sa sjedištem u Velikoj Britaniji i organizacije "Islamic World Society" iz Saudijske Arabije. Štoviše. skupina Boko Haram tijesno surađuje s Al Qaedom Islamskog Magreba (AQIM) i Libijskom islamskom borbenom skupinom (LIFG), čiji su militanti od početka sukoba u Libiji bili pod zapovjedništvom NATO saveza. Agenda ove tajne operacije koja se preko skupine Boko Haram provodi u Nigeriji je destabilizirati zemlju od 160 milijuna ljudi, rasplamsati sektaške sukobe, a zatim se u spašavanju Nigerije ponuditi pod zastavom humanitarne vojne operacije", u travnju 2012. piše Nile Bowie.

XA
xaron
19:42 12.05.2014.

Ova Nigerija je dno dna. Zašto bi itko normalan zvao Nigeriju državom.

RM
rmd3
08:49 13.05.2014.

Gdje nema prirodnih resora nema ni amera, djecu otimaju ljudska orava nikakva gdje je svijet tu?Ukraina im je zanimljivija pitam se zasto zbog napacenog naroda kojeg su zaveli zapadnjaci fucka se njima za narod sam da se prikrpaju Evropi da kupuje "njihov plin" iz Libije i Iraka pa da mi Evropljani placamo njihovu svijetsku krizu .Fuj Evropo poslujete s kriminalcima koji su doveli do svega ovog siromastva u svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije