Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
putin joj šteti

Obama podcijenio Rusiju: To je nacija koja ništa ne proizvodi!

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
04.08.2014.
u 09:13

Imigranti ne žure u Moskvu u potrazi za boljim prilikama. Očekivana životna dob muškaraca u Rusiji je 60 godina. Broj stanovnika je u opadanju, kazao je Obama

Američki predsjednik Barack Obama kazao je da SAD nastoji zadržati fokus američke vanjske politike na Aziji kako bi odgovorio na jačanje Kine te da je Rusija nacija koja ''ništa ne proizvodi''.

Imigranti ne žure u Moskvu u potrazi za boljim prilikama. Očekivana životna dob muškaraca u Rusiji je 60 godina. Broj stanovnika je u opadanju podcijenio je Obama u intervjuu danom The Economistu zemlju koja je treći proizvođač nafte i drugi proizvođač plina na svijetu.

Putin šteti Rusiji

Predsjednik SAD-a kazao je da su imali produktivan odnos s Dmitrijem Medvedevim. Iako su puno toga učinili, mnogo toga je i ostalo neriješeno.

Rusija je uvijek gledala i na istok i na zapad. Predsjednik Putin možda sada ubire popularnost u Rusiji ali joj svojim ponašanjem, dugoročno gledano, šteti  – smatra Obama. Govoreći o situaciji u Ukrajini, Obama je prokomentirao i ruske ''regionalne izazove'' te kazao da ''SAD mora učiniti sve da oni ne eskaliraju i da nuklearno oružje ne bi opet postalo tema vanjskopolitičkih rasprava''.

Problemi s Kinom rješivi

Osvrnuvši se na Kinu, Obama je probleme s tom državom, u prvom redu spor sa susjedima u Južnokineskom moru koje obiluje naftom te pitanje zaštite intelektualnog vlasništva, ocijenio ''rješivima''.

Predsjednik SAD-a drži da će se trgovinski sporovi riješiti onog trenutka kada Kina počne proizvoditi skuplje proizvode koji zahtijevaju zaštitu intelektualnog vlasništva i prestanje biti ''globalna tvornica jeftinih proizvoda''.

>>Obama i Putin razgovarali prvi puta nakon nametanja sankcija

>>Obama konačno priznao: Mučili smo neke ljude nakon 11. rujna

Komentara 187

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
09:26 04.08.2014.

Šta kaže o Židovskom ratnom zločinu koji se radi u pojasu Gaze ?Šta kaže o mudžahedinima koje su financirali da kolju po Siriji i Iraku ?

DU
Deleted user
09:57 04.08.2014.

I to kaže predsjednik države čija je zemlja svu svoju proizvodnju preselia u Kinu i ostale Aziske zemlje samo zbog pohlepe. A domaća industrija ne postoji osim naravno vojne industrije i nešto u privatnom sektoru. Uopće ih nije briga za male ljude koji ovise o tim radnim mjestima. Primjer je Detroit nekada ponos automobilske industrije danas izgleda kao grad očaja sve je napušteno i uništeno a takvih malih gradova je na stotine u Americi koji su uništeni zbog pohlepe bankara burzovnih špekulanta i ostalog.

Avatar white socks
white socks
09:26 04.08.2014.

Jedini interes ovog lika je oslabiti Rusiju a za to im treba predsjednik Rusije tipa Jeljcina - primakni mu votke, neku žensku da je malo potapše po zadnjici (kao na ulazu u Dumu) i s njim sve možeš riješiti. Stoga im Putin ne odgovara. A još davno je Bzezinski rekao da nema jake Rusije ako nije u čvrstoj vezi s Ukrajinom. I sva (američka) igra je oko toga. Kakva demokracija, ljudska prava, ovo, ono. Svi ostali (EU a posebno Hrvatska i Ukrajina) su samo pijunčići u velikoj američkoj igri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije