Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deportacija

Obama izručuje zlikovce iz Srebrenice koji su u SAD-u treneri, krupjei...

US President Obama Holds End of the Year News Conference- DCUS President Barack Obama speaks at a end of the year news conference in the Brady Press Briefing Room on December 19, 2014 in Washington, DC. President Barack Obama said Friday that Sony Picture
Foto: Press Association/Pixsell
02.03.2015.
u 21:03

Američki mediji prenose da su najbliži izručenju bivši vojnici, a neki od njih danas rade kao nogometni treneri, radnici u tvornicama, dok su pojedini zaposleni u kasinima u Las Vegasu.

Imigracijska služba u SAD najavila je da će deportirati najmanje 150 državljana Bosne i Hercegovine koji žive u Sjedinjenim Državama, a za koje se vjeruje da su počinili ratne zločine devedesetih godina prošlog stoljeća.

Dugo godina osobe sumnjive ratne prošlosti iz BiH spas od sudskog progona nalazili su u inozemstvu, a ponajviše u prekooceanskim zemljama. No, čini se da je takvoj praksi došao kraj. Američke su vlasti u opsežnoj istrazi identificirale najmanje 300 imigranata iz BiH za koje vjeruju da su prikrili umiješanost u ratne zločine za vrijeme rata u BiH.

Američki mediji prenose da su najbliži izručenju bivši vojnici, a neki od njih danas rade kao nogometni treneri, radnici u tvornicama, dok su pojedini zaposleni u kasinima u Las Vegasu. Četvoricu takvih zaposlenika kasina već su doveli u vezu s genocidom u Srebrenici 1995. I većina ostalih osoba koje se suočavaju s prijetnjom deportacije dovodi se u vezu upravo s ratnim zločinom u Srebrenici.

Odvjetnici koji zastupaju osumnjičene imigrante zasad ne otkrivaju svoje argumente, ali je vrlo vjerojatno da će se pozivati na američko državljanstvo svojih klijenata i nepostojanje optužnica protiv njih u BiH. No, većina informacija s kojima raspolažu američki istražitelji upravo je iz BiH, gdje se gotovo svakodnevno podižu nove optužnice za ratne zločine. SAD je već ranije deportirao nekoliko ljudi povezanih sa zločinima u BiH.Najveći broj onih koji budu deportirani iz SAD-a u BiH vjerojatno će morati odgovarati pred pravosuđem BiH.

>> Radnici kasina u Las Vegasu osumnjičeni za ratne zločine u BiH

Komentara 21

Avatar kravata
kravata
21:45 02.03.2015.

Srbi su trebali u rusiju bili bi sigurni, muslimani u tursku a hrvati krivi i pravi hapšeni su svuda po svijetu, primjer General Gotovina u Tenerifi.

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
21:39 02.03.2015.

u Njemackoj ih ima oko 850,Rusija 1.245,Francuska 946,Britanija 2.500,Juzna afrika 765 itd....

DU
Deleted user
22:42 02.03.2015.

koji gnoj od članka! po nepisanom kmerskom zakonu u Hrvatskoj, ne smije se napisati da su to srbi.glava u pjesku a guz..a visoko u zraku......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije