Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kriza u ukrajini

Obama bi mogao uvesti sankcije Putinu!

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
21.04.2014.
u 23:58

Potvrdila je to glasnogovornica State Departmenta Jen Psaki, ali i sugerirala kako takva mjera neće biti poduzeta uskoro

Sjedinjene Američke Države mogle bi uvesti sankcije i protiv ruskoga predsjednika Vladimira Putina zbog krize u Ukrajini, izjavila je na današnjoj konferenciji za medije glasnogovornica State Departmenta Jen Psaki, ali i sugerirala kako takva mjera neće biti poduzeta uskoro, javlja Reuters.

Na upit novinara ruske radiopostaje Eho Moskva putem Twittera razmatra li SAD mogućnost uvođenja sankcija protiv Putina, Psaki je odgovorila: – Da. Važno je odrediti posljedice. SAD je u stanju sankcionirati osobe, tvrtke i sektore. Cilj nisu sankcije. Cilj je smirenje.

Psaki je potom dodala sljedeće: – Razmatra se niz dužnosnika. Mnoge bi trebalo sankcionirati prije nego što bi se razgovaralo o predsjedniku Putinu.

SAD već je ukinuo izdavanje viza i zamrznuo imovinu nekoliko ruskih dužnosnika i zastupnika koje smatra umiješanima u rusko anektiranje Krima prošlog mjeseca. Uglavnom je riječ o poslovnim ljudima koji gaje bliske odnose s Putinom. SAD su upozorile i na daljnje sankcije ako Rusija ne ispoštuje prošlotjedni sporazum iz Ženeve.

>>Putin: O ponašanju u teškim situacijama naučio me štakor!

Komentara 29

DU
Deleted user
07:21 22.04.2014.

utopljenik se i za slamku hvata.

NE
neutralni
08:33 22.04.2014.

ovaj clanak je za smijeh..stvanro Hrvatski novinari više neznaju što bi pisali,pa pisu glupsoti...koje jebene sankcije,pa cjeli svijet na sve te glupe sankcije svakim danom sve vise radi sa Rusima..npr.moja firma iz Njemacke u kojoj radim,ovih dana otvara hypermarkete po Rusiji,novih 38 hypermarketa i ulaze preko 36 milijardi eura...a vi pisete o nekim sankcijama,,,pistete gluposti i price za balu djecu i nepismene babe...

BJ
Ben Juda Talmudan
08:45 22.04.2014.

Washingtonu bi bilo pametnije da prekine sa glupostima.Putin je smiren,nikad ne galami i nikad ne diže temperaturu.No ako ako ga stvarno naljute ,moglo bi ih gadno zasvrbiti.Nije Putin upao u Ukrajinu nego CIA i sad ne znaju kako bi van jer će ispasti impotentni.Prijetnje,prijetnje i samo prijetnje.Pa nisu Rusi neki tamo Libijci i Iračani.Neozbiljno i opasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije