Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbrojava zadnje dane

Obama Amerikancima: Služiti kao vaš predsjednik mi je bio životni privilegij

Barack Obama
Foto: Reuters
02.01.2017.
u 10:43

Obama je iskoristio svoje profile na društvenim mrežama za multimedijski sažetak postignuća njegovih gotovo osam godina na funkciji predsjednika

Američki predsjednik Barack Obama je u nedjelju u novogodišnjoj poruci, 19 dana prije predaje vlasti novoizabranom predsjedniku Donaldu Trumpu, rekao kako mu je dužnost predsjednika bila "privilegij". 

"Služiti kao vaš predsjednik mi je bio životni privilegij. Radujem se stajati uz vas kao građanin. Sretna Nova godina svima", napisao je Obama na svom Twitter profilu. 

Obama je iskoristio svoje profile na društvenim mrežama za multimedijski sažetak postignuća njegovih gotovo osam godina na funkciji predsjednika, od reforme zdravstvenog osiguranja i istospolnih brakova, do borbe protiv klimatskih promjena i rasta energetskog sektora obnovljivih izvora energije. 

"Zamijenili smo stranu naftu za čistu energiju, udvostručili smo standarde efikasnosti goriva, te smo na svjetskoj razini djelovali kako bi sačuvali jedini planet koji imamo", istaknuo je odlazeći američki predsjednik. 

Obama će Trumpu dužnost šefa države predati 20. siječnja, na inauguracijskoj ceremoniji u Washingtonu.

>> Obama: Da sam se mogao kandidirati dobio bih i treći mandat 

Komentara 1

PL
@ploto@
12:52 02.01.2017.

Ne znamo kome je služio,ali Amerikancima sigurno nije.Bit će prije Wall Street-u i ostalim korporativnim kartelima.Prosječni američki građanin je dobro osiromašio za vrijeme njegova dva mandata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije