Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrtonosni incident

Noževima i eksplozivom napali policijsku stanicu, osam poginulih

Xinjiang
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
30.12.2013.
u 08:46

Napad se dogodio u kineskoj pokrajini Xinjiang u blizini grada Kashgara, gdje je najbrojnija etnička skupina narod Ujguri muslimanske vjeroispovijesti

Policija u zapadnoj kineskoj pokrajini Xinjiang ubila je osam napadača koji su noževima i eksplozivom napali policijsku stanicu u ponedjeljak.

Napad se dogodio u okrugu Yarkand u blizini grada Kashgara, gdje su najbrojnija etnička skupina narod Ujguri muslimanske vjeroispovijesti, a okarakteriziran je kao teroristički, javljaju tamošnje vlasti.

– Oko 6.30 ujutro, devet razbojnika s noževima napalo je policijsku stanicu u Kashgaru, bacivši eksploziv koji je zapalio policijsku stanicu – stoji u kratkom priopćenju, prenosi Reuters.

Ranije ovog mjeseca policija je ranila i ubila 14 ljudi tijekom nemira u blizini Kashgara u većinom muslimanskoj regiji. Xinjiang je područje brojnih smrtonosnih incidenata, za koje službeni Peking okrivljuje muslimanske separatiste.

>>Policija tražila oružje pa u nemirima poginula 21 osoba

Ključne riječi

Komentara 1

CA
canajrasim
17:58 30.12.2013.

Sloboda Ujgurima,smrt kineskim okupatorima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije