Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKI PROSVJED

Novinarka oštro protiv zabrane pobačaja: 'Za ovo sam spremna poginuti, proći ćete kao Poljska'

Jovana Gligorijević
Foto: Facebook
28.12.2016.
u 17:04

Gligorijević poručuje da sama nikad ne bi pobacila jer želi dijete i kad-tad će ga imati, ali dodaje da je to samo njezina odluka

Pobačaj je u posljednje vrijeme vruća tema i u Srbiji. Ovih dana raspravi se pridružila novinarka tjednika Vreme Jovana Gligorijević, koja je, komentirajući izjavu srbijanske ministrice Slavice Đukić Dejanović, o osnivanju savjeta za pobačaje u kojemu će biti i svećenici, poručila kako je spremna poginuti za pravo žene da odlučuje o svom tijelu.

– Ja sam Jovana Gligorijević, novinarka iz Kragujevca na trajnom radu u Beogradu. Za točno tjedan dana napunit ću 34 godine. Nisam udana, nemam djece, nemam nikakve nepokretne privatne imovine. Imam želje, ambicije i mnogo dobrih razloga da živim. Ali ima i nekoliko jakih razloga za koje sam spremna poginuti. Jedan od tih razloga je obrana prava svake žene da odlučuje što će sa svojim tijelom, hoće li ili neće rađati, koliko će rađati... – poručuje Gligorijević u tekstu pod naslovom "Proći ćete kao Poljska".

Gligorijević poručuje da sama nikad ne bi pobacila jer želi dijete i kad tad će ga imati, ali dodaje da je to samo njezina odluka.

– E, pa isto tako kako ja hoću, neke druge žene neće. Ne žele ili ne mogu, koga briga, to je samo njihova stvar – piše Gligorijević.

– Ponavljam: za ovo sam spremna poginuti. Ne zajebavajte se s ovim, jer ćete proći kao Poljska. Nek bude minus pedeset napolju, dreždat ćemo vam ispred Vlade danonoćno, bit će nas stotine tisuća, majki, nemajki, djevojaka, žena, starica, sve dok ne maknete ruke s naših tijela. Jer svaka od nas je, po ovom pitanju, dužna položiti račune samo sebi i nikome više. Svi ostali – neka odjebu.
Pipnete li nas, prekršili ste Ustav, zadrli ste nam u podrazumijevana prava, diskriminirate nas na rodnoj osnovi, samo zato što smo žene. Vi ste, bre, država, a ne ja, vaše je da čuvate Ustav, nije moje. Ali za ovo niste spremni ginuti vi, nego ja. Znači, spremna sam poginuti za Srbiju – poručuje Gligorijević.

>> Inicijativa ProLife traži ostavku pravobraniteljice: 'Prijetnjama i zastrašivanjem prešla je granicu nepristranosti'

Komentara 59

Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
17:15 28.12.2016.

Opet vesti iz regiona? Ček, ovo nisu ni vijesti. Prenosite što o čemu na fejsu misli nekakva crpcka nounarka? Hajd onda nek nešto mudro osmisli neka naša nounarka pa javite njima nek i oni malo prenose. Da imamo reciprocitet bracva i jedincva.

AB
abendblatt
17:22 28.12.2016.

Koga zanima bre ova Jovana???u moje ime nece odlucivati.

TE
tek
17:20 28.12.2016.

Jeb.. se vi i vijesti iz regiona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije