Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gentilonijeva vlada

Novi talijanski premijer objavio imena ministara

Talijanska vlada
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
12.12.2016.
u 19:41

U novoj vladi nema mnogo izmjena u odnosu na dosadašnjoj kojoj je bio na čelu Matteo Renzi

Novi talijanski premijer Paolo Gentiloni objavio je šefu države Sergiju Mattarelli imena ministara nove vlade. U 20 sati nova, 64., vlada prisegla je u 20 sati pred Mattarellom i tako je postala punovažnih. U novoj vladi nema mnogo izmjena u odnosu na dosadašnjoj kojoj je bio na čelu Matteo Renzi, koji je u srijedu podnio ostavku nakon poraza na referendumu o ustavnim promjenama.

Na položaj ministra vanjskih poslova, koji je do sada pokrivao Gentiloni, odlazi dosadašnji ministar unutarnjih poslova Angelino Alfano. Na položaj ministra unutarnjih poslova dolazi Marco Minniti. Ministar ekonomije ostaje Pier Carlo Padoan. U vladi ostaju i dvije mlade žene, Madia i Boschi, koje su bile kritizirane upravo zbog reformi koje su predlagale.

>> Potomak aristokratske obitelji sa strelovitim političkim usponom bit će peti talijanski premijer u 5 godina

>> Renzi i službeno više nije premijer Italije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije