Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"čvrst favorit"

Norveški stručnjak: Angela Merkel osvojit će nagradu za mir

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
02.10.2015.
u 21:42

Njemačka kancelarka time bi bila nagrađena za upravljanje europskom izbjegličkom krizom i ratom u Ukrajini

Angela Merkel "čvrst je favorit" za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir, čiji će dobitnik biti objavljen idući petak, piše Telegraph. Njemačka kancelarka time bi bila nagrađena za upravljanje europskom izbjegličkom krizom i ratom u Ukrajini.

- Angela Merkel osvojit će nagradu za mir - rekao je novinarima Kristian Berg Harpviken, direktor Instituta za mirovna istraživanja Oslo (PRIO) i stručnjak koji svake godine objavljuje skraćeni popis favorita.

- Ona je ta koja je stvarno preuzela moralno vodstvo i koja je potpuno preokrenula debatu o izbjegličkim pitanjima u europskom kontekstu - smatra Harpviken.

Dok na međunarodnom planu skuplja pohvale, kancelarka u domovini svojom izbjegličkom politikom nailazi na sve veći otpor, piše Telegraph. Prema novoj anketi, osobni rejting kod birača u samo jednom mjesecu pao joj je devet posto, na 54 posto, najniže od 2011. godine. U isto vrijeme premijeru Bavarske Horstu Seehoferu, koji se protivi njezinoj izbjegličkoj politici, rejting je skočio za 11 postotnih bodova, na 39 posto.

>> Bavarci okrenuli leđa Merkel i slave Orbána

>> 'Rješenje krize moglo bi stajati Angelu Merkel novog kruga razgovora s Grčkom'

Komentara 32

TH
thekurcula
22:07 02.10.2015.

Neka mi neko kaže koji bi normalan čovek, kojemu hoće da dodele Nobela za mir, hteo i da ga prihvati!?? To je toliko izblamirana nagrada da je prava uvreda da te za nju nominuju.

ZI
zimerman
22:28 02.10.2015.

Dali ce dobit nobelovu nagradu ne znam,Ali znam da ce u povijesti biti upisana kao Lider koji je svojom naivnoscu pomogao islamizaciji Evrope

Avatar Hrvatska München
Hrvatska München
22:23 02.10.2015.

Angela,Angela sto dalje od Münchena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije