Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U NJEMAČKOJ

Njemački vicekancelar: Merkel će se natjecati za četvrti mandat

Sigmar Gabriel i Angela Merkel
Foto: Michael Kappeler/DPA/Pixsell
1/3
19.11.2016.
u 17:48

Upitan hoće li očekivana kandidatura Merkel izbornu utrku učiniti tijesnom, Gabriel je rekao: "To SPD-u ne znači ništa"

Njemačka kancelarka Angela Merkel natjecat će se za četvrti mandat na mjestu predsjednice vlade, rekao je danas vicekancelar Sigmar Gabriel.

"Očekujemo da će Merkel u nedjelju objaviti ono što svi znaju: da će voditi Kršćansko demokratsku uniju (CDU) u sljedeću izbornu kampanju", rekao je Gabriel, misleći na nadolazeće parlamentarne izbore u rujnu 2017.

"Veselimo se demokratskoj utrci", rekao je u Erfurtu na konferenciji socijaldemokratske stranke, Merkeličinog partnera u velikoj koaliciji.

Upitan hoće li očekivana kandidatura Merkel izbornu utrku učiniti tijesnom, Gabriel je rekao: "To SPD-u ne znači ništa".

CDU i SPD pali su u anketama o popularnosti kao rezultat europske migracijske krize i rasta krajnje desnih populističkih stajališta među glasačima.

>> Kancelarka Merkel doživjela još jedan poraz

>> 5 događaja koji će pokazati u kojem smjeru ide Europa

Komentara 3

GO
Gomila
19:17 19.11.2016.

Markel muss weg Markel must go Markel mora da ide unistila je europ EU je na rubu raspada

Avatar superhik74
superhik74
14:47 20.11.2016.

Dobro je da ju je Obama "kandidirao" po cetvrti put, tako da pruzi priliku Njemackom narodu da je posalju u ropotarnicu povjesti, kako se i njegovoj kandidatkinji Hillary dogodilo u SAD. Marionetska politicka elita koju su postavili medjunarodni bankari domino efektom pada svuda jer je opljackanom narodu dosta uzimanja siromasnim da bi se dalo superbogatim.

UN
unbekant
11:02 20.11.2016.

Kraljica,ne samo se kandidovati,nego i pobjediti akobogda,ona jedina moze voditi Njemacku drzavu u pravom smjeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije