Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
forbes top 100

Nitko ih ne može skinuti s trona. One su najmoćnije žene svijeta!

žene
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
28.05.2014.
u 19:47

Ovogodišnja lista uključuje devet političarki koje s BDP-om od 11.1 bilijuna dolara upravljaju s 641 milijuna stanovnika

Kao i prošle godine, njemačka kancelarka Angela Merkel našla se na vrhu 100 najmoćnijih žena svijeta, prema izboru časopisa Forbes, pokazavši kako joj i dalje nema ravne. Deseti je to put da se Merkel pojavljuje na listi, a devet je puta bila prva.

Ovogodišnja lista uključuje devet političarki koje s BDP-om od 11.1 bilijuna dolara upravljaju s 641 milijuna stanovnika, a po prvi na listu je ušla i jedna Ruskinja, guvernerka Banke Rusije Elvira Nabiulina. Više od polovica žena koje su proglašene među 100 najmoćnijih su Amerikanke.

Ove godine primjetan je velik rast broja žena poduzetnica, a polovica žena prve su u svom polju djelovanja, poput Janet Yellen, prve žene na čelu američkih Federalnih rezervi.

Primjetan je i veliki uspjeh žena u tech svijetu, pa je tako čak sedam žena iz tehnološkog svijeta ušlo u Top 25. Osim očekivanih poslovnih i pravnih područja djelovanja, veliki broj žena na Top 100 najmoćnijih svoj su uspjeh postigle u područjima znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.  

Oprah Winfrey i dalje je na listi najmoćnijih žena svijeta, kao i svake dosad, od samog početka 2005. godine, a ove godine našla se na 14. mjestu. Najmlađa među njima je 28-godišnja Lady Gaga na 68. mjestu, dok se britanska kraljica Elizabeta sa 88 godina našla na 35. mjestu.

Na listu su ušle i neke poznate žene iz svijeta showbiza, i to zahvaljujući humanitarnom radu ili smislu za poduzetništvo. Tako se Angelina Jolie našla na 50. mjestu, dok je Beyonce ušla u Top 20. sa 17. mjestom.

>>Nema joj ravne: Angela Merkel i dalje najmoćnija žena svijeta!

Komentara 4

OD
oltar domovine
21:28 28.05.2014.

bravo teta andjo i cestitam ti jer vodis zemlju kao nitko na svijetu i zemlju u kojoj je najljepse zivjeti za svkog tko dodje i tko je posten vrijedan iskren tj:tko je covjek sa svim ljudskim vrlinama kao sto si i ti tj:vi !

KA
kafka
21:49 28.05.2014.

Niste upoznali moju. Kako močno udara. :-)

AA
aabbcc
12:02 29.05.2014.

Trla Baba lan da joj prodje dan ____ a ja tu ne vidim ni jednu zenu !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije