Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijavljeno i silovanje

Nijemci šokirani: Pijani muškarci pljačkali i seksualno uznemiravali žene na dočeku Nove godine

Koeln Njemačka
Reuters/PIXSELL
05.01.2016.
u 22:29

Angela Merkel izrazila je šokiranost napadima koji su se po policiji dogodili kada se oko 1000 muškaraca podijelilo u manje skupine dok su policajci čistili trg kako bi prekinuli bacanje petardi s vrha stepenica na mnoštvo.

Oko 90 žena prijavilo je da su ih na dočeku Nove godine ispred kelnske katedrale opljačkali, prijetili im ili ih seksualno uznemiravali mladi, većinom pijani muškarci, objavila je njemačka policija, ocijenivši to "novom dimenzijom kriminala". Načelnik policije Wolfgang Albers rekao je na konferenciji za novinare da su policajci napadače opisali da izgledaju kao da potječu iz "arapskih i sjevernoafričkih" zemalja te da su bili u dobi od 18 do 35 godina. "Imamo jednu tužbu za silovanje", dodao je.

Povjerenik za integraciju Aydan Ozoguz upozorio je da se zbog toga ne smije sve strance i izbjeglice u zemlji smatrati sumnjivima, no desničarske organizacije pozvale su da se prekine puštanje imigranata u zemlju. Njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je šokiranost napadima koji su se po policiji dogodili kada se oko 1000 muškaraca podijelilo u manje skupine dok su policajci čistili trg kako bi prekinuli bacanje petardi s vrha stepenica na mnoštvo.

Desničari traže zatvaranje granice

Njemačka je prošle godine primila više od milijun migranata, najviše u Europi. Gradonačelnica Koelna Henriette Reker kazala je da je to što se dogodilo "nevjerojatno i da se ne može tolerirati ", ali i istaknula kako nema razloga vjerovati da su za to odgovorne izbjeglice. Ministar pravosuđa Heiko Maas rekao je da Njemačka neće prihvatiti te odvratne napade na žene, ocijenivši ih "novom dimenzijom organiziranog kriminala".

Desna stranka Alternativa za Njemačku, čija je popularnost narasla zbog migracijske krize, poručila je da bi Njemačka trebala zatvoriti granice. "Gđo. Merkel, je li Njemačka dovoljno 'šarena i kozmopolitska' za vas nakon vala kriminala i seksualnih napada?", upitala je na Twitteru jedna od vođa stranke Frauke Petry. Merkel je Reker u telefonskom razgovoru odgovorila da napadi zaslužuju odlučan odgovor. "Treba učiniti sve kako bi se provela istraga o odgovornima što je brže i temeljitije moguće i kaznilo ih se, neovisno o tome odakle su", kazala je, po njezinom glasnogovorniku.

Gradonačelnica Koelna kazala je da će grad povećati broj policajaca i sigurnosnih kamera na ulicama kako bi se spriječilo ponavljanje takvih incidenata.

>>Uvođenje kontrole na granicama ne znači ništa dobro za Schengen

>>Danska uvela granične kontrole prema Njemačkoj, Berlin izrazio žaljenje

Komentara 107

Avatar superhik74
superhik74
22:35 05.01.2016.

Nisu pijani muskarci, nego pijani (inace, alkohol je islamom zabranjen !) Arapi. Jos bi netko mogao iz naslova pomisliti da su bili bilo koji pijani muskarci. Evo im svih tih "benefita" koje je Merkel najavljivala da ce Njemci imati od emigranata. Mozda je na to i mislila, s obzirom da im je natalitet malen, par tisuca silovanja bi mogla zavrsiti nasilnom trudnocom pa im povecati natalitet. Ova Merkelica ce biti pometena na slijedecim izborima ako ih uopce doceka. Dovela je u pitanje sve ono sto su Njemci desetljecima gradili.

MA
matejcro
22:39 05.01.2016.

Stoka/gamad - kako vam volja. Sve to, ali ne muskarci. Muskarac pazi i cuva svoju zenu i obitelj i isto ucini ako vidi da se neku drugu zlostavlja. Usput, radi se o migrantima.

JU
juma
23:18 05.01.2016.

Ne razumijete razmišljanje jednog arapskog intelektualca. Što žene imaju raditi u sred noći na ulici, uz to još nepokrivene od glave do pete i bez muške pratnje? Da su se dame integrirale u multi-kulti društvo i drugačije se obukle, sigurno ne bi bilo problema, jer ne bi provocirale intelektualnu kremu koja je došla usrećiti Europu. Dakle riječ je samo o manjku volje za integraciju, odnosno namjernom nepoštivanju kulturnih i običajnih tradicija izbjeglica. To opet upućuje na još jednu provokaciju iz redova desnog i neonacističkog sektora, koji ovaj put koriste lakomislene žene za svoje prljave ciljeve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije