Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
D. RANTA NA SLOBODI

Nevin u zatvoru proveo 22 godine. I sutkinja je pustila suzu

Šljiva
Foto: Jozo Petrić
1/2
23.03.2013.
u 10:09

David Ranta oslobođen je nakon što je svjedok priznao da su mu sugerirali da ga identificira

Proveo je više od dva desetljeća iza rešetaka a da uopće nije bio kriv, i sada je napokon oslobođen. David Ranta (58) napustio je sudnicu u Brooklynu s isprikom sutkinje i vrećom punom svojih stvari. Bio je to toliko dirljiv trenutak da je i sama sutkinja pustila suzu, prenosi CNN.

- Gospodine Ranta, bilo bi vrlo neprikladno kad bi vam rekla da mi je žao zbog onoga što ste istrpjeli, ali ipak ću vam to reći - rekla je Miriam Cyrulnik. Ranta je rekao kako samo želi otići odavde, opustiti se i vratiti svojoj obitelji.

- Mom su klijentu uzeli 23 godine. To je kao cijeli život, to je jedna generacija. Pogledate li njegove fotografije prije i poslije zatvora, on je drugačija osoba - rekao je njegov odvjetnik Pierre Sussman.

Ranta je 1991. godine dobio 37 i pol godina za ubojstvo rabina Chaskela Werzbergera prilikom neuspjele pljačke dijamanata. Nakon što je Ranta bio osuđen, jedna je žena prokazala svog pokojnog supruga kao pravog krivca, a jedan bivši zatvorenik priznao je da je izmišljao priče o Ranti zbog osobne koristi. Uz sve to, jedan svjedok prije dvije je godine rekao da mu je detektiv sugerirao da prepozna Rantu među postrojenim osumnjičenicima.

- Odaberi tipa s velikim nosom - rekao je navodno detektiv Menachemu Liebermanu, koji je tada imao 13 godina.

- Bio sam premlad da shvatim da je to bila namještaljka. Za mene je to bio samo dio procesa Tužitelji su zbog svega toga nakon istrage preporučili da Ranta bude pušten.

>> Dobio 13 milijuna dolara jer je 13 godina nevin proveo u zatvoru

Komentara 10

IV
IvaHorvath
17:16 23.03.2013.

E, to je tragedija.

TO
Toni50
10:49 23.03.2013.

Kada če uskokovi svjedoci postati pošteni i priznati sugeriranja za oprosnice i pristati da odleže 12 umjesto 2 godine ? Zna se u drugome nekome životu !

AN
Antikolumnist
12:04 23.03.2013.

Pustite premijera Sanadera.Nisu potrebne ni suze ni isprika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije