Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojili 30 mjesta

Netanyahu slavi nakon izbora: Ovo je velika pobjeda za građane Izraela

 Benjamin Netanyahu
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/7
18.03.2015.
u 07:51

Nakon gotovo svih prebrojenih glasačkih listića stranka Likud je osvojila 30 od ukupnih 120 mjesta u parlamentu.

Vladajuća stranka premijera Benjamina Netanyahua proglasila je pobjedu na izborima u Izraelu. Nakon gotovo svih prebrojenih glasačkih listića stranka Likud je osvojila 30 od ukupnih 120 mjesta u parlamentu.

Izlazne ankete pokazivale su tijesnu utrku Likuda s opozicijskom strankom Cionistička unija Isaaca Herzoga koja je na kraju osvojila samo 24 mjesta u parlamentu, piše Time.

S ovakvim izbornim rezultatom Netanyahu će relativno lako okupiti koalicijsku vladu s desno i vjerski orijentiranim strankama.

- Protiv svih očekivanja: Velika pobjeda Likuda, velika pobjeda za nacionalistički kamp koji vodi Likud, velika pobjeda za građane Izraela - napisao je Netanyahu na svom Twitter profilu.

Šef opozicije Herzog rekao je kako će i oni pokušati formirati vladajuću koaliciju.

>> Izlazne ankete: Likud i Cionistička unija gotovo potpuno izjednačeni

Foto: Reuters/ PIXSELL

Komentara 6

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:29 18.03.2015.

Cim ekstremnije tim bolje. Ovo je izvrsna vijest. Tesko ce bilo kakva Hasbara popraviti stetu koju je Netanyahu u stanju napraviti, ne moze ga vise nitko prodati uz kaoliko god intenzivnu propagandu kao normalno stvorenje. Javno je jucer uveo Aparthejd kao sluzbenu politiku. Fenomenalna vijest.

ML
mlinaivo
15:38 18.03.2015.

Pohlepa ovih je uzročnik 99 posto ratova u svijetu.

Avatar navijač
navijač
15:04 18.03.2015.

Za njih nema Haške lakrdije, volio ih tko ili ne mora se priznati da znaju branit nacionalne interese. Nema Palestinske države i gotovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije