Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glavni srpski tužitelj

'Nedopustivo je miješanje hrvatskih dužnosnika u srpsko pravosuđe'

Vojislav Šešelj
Foto: Reuters/PIXSELL
17.11.2014.
u 16:15

Haag je preuzeo goniti srednju i visoku razinu i nismo se mogli miješati u rad Haaškog tribunala, a kada je to prestalo, mi smo počeli raditi, zaključio je Vladimir Vukčević

U povodu komentara hrvatskih dužnosnika na puštanje na privremenu slobodu Vojislava Šešelja, glavni srpski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević kaže kako mu nisu jasni pritisci hrvatskih dužnosnika na srpsko pravosuđe koji traže procesuiranje Šešelja.

– Meni je neshvatljiva motivacija za takve izjave. Bez obzira na sve, takvo ponašanje je neprihvatljivo. Zamislite da oni određuju na kojoj razini će Tužiteljstvo goniti počinitelje kaznenih dela ratnog zločina... To je delikatna materija, a ovdje je prisutno nerazumijevanje kompleksnosti materije –  rekao je Vukčević, dodajući kako s hrvatskim Državnim odvjetništvom već deset godina ima odličnu suradnju: – Svakodnevno komuniciramo, razmjenjujemo gomilu informacija i tu je postignut određeni uspjeh.

Istaknuo je kako nitko sa strane neće određivati, "posebice ne predstavnici izvršne vlasti druge države, koga će Tužiteljstvo goniti".

– Naš posao je goniti sve one za koje postoje dokazi da su na bilo koji način sudjelovali u ratnim zločinima. Mi to već radimo, već smo stavili naredbu za provođenje istrage protiv jednog generala – rekao je Vukčević i pojasnio kako srpsko tužiteljstvo nije vodilo istrage na visokoj razini "jer je to bilo u nadležnosti Haaškog tribunala".

– Haag je preuzeo goniti srednju i visoku razinu i nismo se mogli miješati u rad Haaškog tribunala, a kada je to prestalo, mi smo počeli raditi – zaključio je Vukčević.

>>Ivica Dačić za Večernji list: Šešelja vidim kao bolesnika i ništa više

>>'Tužiteljstvo se neće žaliti na puštanje Šešelja na privremenu slobodu'

Komentara 11

Avatar tajar
tajar
16:36 17.11.2014.

Stara poslovica kaže da drek više smrdi kad ga dirneš.

19
1995josip
16:28 17.11.2014.

svi su oni i gori od Šešelja , jer ne procesuiraju srpske zločince .

DJ
Djukas
21:50 17.11.2014.

Ovo bi bilo isto kao kad bi USA bile ravnodusne prema Charlesu Mansonu! Realno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije