Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kobna za život

Na tržištu se pojavila opasna nova sintetička droga, kobna i u malim količinama

Droga
Foto: Devenorr/Thinkstock
16.11.2016.
u 11:19

Riječ je o sintetičkom opioidu, derivatu fentanila, a izaziva svrbež te ozbiljnu respiratornu depresiju - plitko disanje

U Ljubljani se na narkomanskom tržištu pojavila nova opasna sintetička droga koja može biti kobna za život ovisnika već u vrlo malim količinama, a riječ je o 4-fluoro-butirfentanilu.

To je sintetički opioid, derivat fentanila, a izaziva svrbež te ozbiljnu respiratornu depresiju - plitko disanje, što za onoga koji konzumira drogu može biti opasno po život čak i ako je uzme u vrlo malim količinam, upozorio je javnost u priopćenju Nacionalni institut za javno zdravlje.

Za istu se drogu koriste i nazivi  4F-BF, 4-FBF i p-FBF, prisutna je u obliku praška, tableta i kao sprej za nos, a za život su opasne i vrlo male doze, upozoravaju u institutu.

>>Mislila je da je nepobjediva: Djevojka (18) uzela snažnu mješavinu droga, drugo jutro pronađena mrtva na festivalu

Komentara 2

ST
Stipeprof
11:30 16.11.2016.

Ovakvo narodno jedinstvo nije vidjeno jos od dana kad su Srbi odbijali izruciti Milosevica, Karadzica i Mladica.

Avatar maskmaker
maskmaker
10:51 18.11.2016.

Ova DEA došla i već rade, tj. plasiraju smeće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije