Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bruxelles

Mjesec dana nakon napada postaja Maelbeek ponovo otvorena

postaja maelbeek
Foto: Reuters/PIXSELL
25.04.2016.
u 11:06

Jedina vidljiva razlika u odnosu na stanje prije napada je prisutnost nekolicine teško naoružanih vojnika na peronu i velika bijela ploča na kojoj putnici mogu ostavljati svoje poruke.

Postaja Maelbeek podzemne željeznice u Bruxellesu, gdje se 22. ožujka raznio jedan od napadača, ponovo je otvorena jutros, nakon nešto više od mjesec dana rada.

Maelbeek, u središtu četvrti s europskim ustanovama, zadnja stanica koja je otvorena u bruxelleskoj mreži podzemne željeznice, odsad će raditi od 5.30 sati do 24.30 sati, kao i sve linije koje se od ponedjeljka također vraćaju uobičajenom rasporedu pošto su nakon napada radile od 6.00 do 22.00 sata.

Dana 22. ožujka u 9.11 sati, nešto više od sat vremena nakon dvaju bombaških napada u bruxelleskoj zračnoj luci Zaventemu, Khalid el Bakraoui je aktivirao eksploziv na postaji Maelbeek pri čemu je poginulo 16 osoba.

U napadima 22. ožujka poginule su 32 osobe, a više od 300 je ranjeno.

Mjesec dana poslije, postaja je opet dobila svoj prijašnji izgled, s jednostavnim crtežima crnih lica na bijelim keramičkim pločicama i signalnim natpisima.

Jedina vidljiva razlika u odnosu na stanje prije napada je prisutnost nekolicine teško naoružanih vojnika na peronu i velika bijela ploča na kojoj putnici mogu ostavljati svoje poruke.

"Sada sam miran jer znam da je poduzeto sve što je bilo nužno i vidim da je sigurnost na visokoj razini", ocijenio je putnik Pietro, umirovljeni prevoditelj koji je niz godina radio za Europsku komisiju.

>> Policija izvela dvije kontrolirane eksplozije nakon napada u zračnoj luci i metrou

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije