Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENIJA

Cerar odbio ponuđenu ostavku ministra financija Mramora

Miro Cerar
Foto: Wolfgang Kumm/DPA/Pixsell
18.01.2016.
u 20:41

Cerar je rekao da bi to škodilo interesima države budući da je Mramor požrtvovnim radom pridonio stabilizaciji javnih financija

Slovenski premijer Miro Cerar odbio je u ponedjeljak ostavku koju mu je zbog izgubljenog povjerenja javnosti ponudio ministar financija Dušan Mramor.  

Cerar je na izvanrednoj konferenciji za novinare u Ljubljani popodne rekao da Mramorovu ostavku ne prihvaća jer bi to škodilo interesima države budući da je Mramor požrtvovnim radom pridonio stabilizaciji javnih financija i zato što Mramorov rad osobno ocjenjuje vrlo uspješnim.

Mramor je premijeru ponudio ostavku zbog afere oko primanja dodatnih nagrada "za dežurstvo" koje je dobivao kao nekadašnji dekan Ekonomskog fakulteta u Ljubljani, kad mu je isplaćeno 45.000 eura bruto.

U pismenom priopćenju vladi kojom je dao svoj mandat na raspolaganje naveo je kako to čini jer svoju dužnost više ne može obavljati nakon što je izgubio povjerenje javnosti.

Cerar je na novinarski konferenciji kazao da ostavku odbija, te da je Mramor izrazio žaljenje zbog svoje greške, javno se za nju ispričao i najavio da će novac koji je dobio za "dežuranje" na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani u cijelosti vratiti.  

Cerar je kazao da je Mramor, kojega je nedavno britanska revija "The Banker" proglasila najboljim europskim ministrom financija godine, jedan od najboljih članova njegove vlade i ključan u naporima fiskalne stabilizacije i gospodarskog oporavka.

>> Veliki pad popularnosti Mire Cerara i njegove stranke

>> Cerarova stranka po anketama druga, vlada stabilna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije