Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarski sastanak u Parizu

Steinmeier: Nema napretka u rješavaju sukoba na istoku Ukrajine

Frank-Walter Steinmeier
Foto: Reuters/PIXSELL
04.03.2016.
u 07:27

Ruski ministar Sergej Lavrov prvi je otišao nakon sastanka, smrknuta lica i bez izjave novinarima.

Sastanak ministara vanjskih poslova Francuske, Njemačke, Ukrajine i Rusije u Parizu nije donio napredak u  političkom procesu rješavanja sukoba na istoku Ukrajine, rekao je njemački ministar Frank-Walter Steinmeier.

Na pitanje o mogućem održavanju izbora na istoku Ukrajine prije mjeseca srpnja, što je spomenuo njegov francuski kolega Jean-Marc Ayrault, Steinmeier je odgovorio - "To ovisi o tome hoće li Kijev i Moskva uskoro konstruktivnije surađivati oko tog pitanja".

"To i dalje ostaje teško. Ne sviđa mi se način na koji Kijev i Moskva vode pregovore", dodao je, ne skrivajući pesimizam.

I ukrajinski ministar Pavlo Kllimkin ustvrdio je kako mu se ne čini da je na sastanku postignut ikakav značajniji napredak.

"Ne, nemam taj osjećaj", bio je njegov odgovor na pitanje je li postignut nekakav napredak. Također je istaknuo kako se treba puno više postići glede sigurnosti i prekida neprijateljstava prije nego što Ukrajina odluči krenuti u izradu izbornog zakona koji bi omogućio izbore u područjima pod nadzorom proruskih pobunjenika.

Ruski ministar Sergej Lavrov prvi je otišao nakon sastanka, smrknuta lica i bez izjave novinarima.

>>Miro Kovač sastat će se s kolegom Frank-Walterom Steinmeierom

>>Steinmeier počastio Hrvatsku brojnim pohvalama i nazvao je pouzdanim partnerom

Komentara 9

Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
07:42 04.03.2016.

Da nema ukrainskog problema, izmislio bi se neki drugi, sionisti moraju drzati sankcije. Amerika se boji jake Rusije i rto je to.

Avatar superhik74
superhik74
18:59 04.03.2016.

Pa kako moze biti "napretka" kada glavni igrac koji vuce sve konce SAD odnosno Viktorija Nuland kao predstavnika neokona, nije uopce tu ukljucena. Ukrajna je samo zrtva koja je izabrana da bi oslabila Rusiju. Rusija se prebrzo oporavila sto je totalno sokiralo vojno-bankarski kompleks London/Washington/New York I odmah su pokrenuli sve poluge kako bi oporavak zaustavili prvo pucem u Ukrajni a zatim I manipulacijom cijena nafte.

Avatar nekakav
nekakav
14:57 04.03.2016.

nikakvih sankcija ukrajini zbog kašnjenja u reformama gotovo godinu dana? lijepo. ništ ne pišete o tome kako ukrajinske regije prestaju u kijev slati novac. da gubernator odese, onaj gruzijski kriminalac sakašvili, nešto prijeti nekim političarima. samo filtirate i glancate lažnuažnu sliku miroljubivih prozapadnih ukrajinaca. niti ikakve vijesti o blokadama ruskih kamiona na ukrajinskim granicama. samo tako i nadalje. lavrov je otišao jer su razgovori bili jalovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije