Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milorad Dodik:

'Zločin u Srebrenici bio je najveći udarac srpstvu i kukavičluk'

Milorad Dodik
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
25.03.2015.
u 07:48

Srbi nikada u prošlosti nisu pravili nedjela, naprotiv, ponašali su se viteški, rekao je Dodik

Zločin u Srebrenici nije bio borba za srpstvo, nego najveći udarac srpstvu i kukavičluk, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu za Politiku uoči 20. godišnjice Srebrenice, prenosi Tanjug. Dodik je rekao da mu je žao svih onih koji su stradali, ali se potužio i da je zločin nanio veliku štetu Srbima.

- To je ogroman zločin, koji je napravio i ogromnu političku smetnju. To pokazuje i ova propaganda koja pokušava stvoriti sliku da su svi Srbi potencijalne ubojice u Srebrenici. Srbi nikada u prošlosti nisu pravili nedjela, naprotiv, ponašali su se viteški, a ne kukavički, kako su se ponijeli u Srebrenici - rekao je Dodik.

Podsjetimo, srpske snage su u Srebrenici 1995. ubile više od 8000 Bošnjaka. Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije taj je zločin okarakterizirao kao genocid, no neki srpski dužnosnici poput Dodika i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i dalje tvrde da nije riječ o genocidu, iako priznaju da je počinjen zločin.

Dodik je sad rekao da Srebrenica traži novi pristup i novo ispitivanje realnosti.

- Mi želimo istinu o tome, moglo bi se to postići kroz novu međunarodnu komisiju koja, kakve god podatke da da - mi smo spremni prihvatiti ih - rekao je Dodik.

>> “Neđo Kasapin” prvo vodio pokolj, a onda biznis u Srbiji

>> Konačna presuda: Vujadin Popović i Ljubiša Beara krivi za genocid u Srebrenici

Komentara 119

Avatar Cat
Cat
08:47 25.03.2015.

Goražde BiH, prosinac 1941. srbi su ubili više od 7 000 nespskog življa. Toliko o viteštvu.

Avatar possibilis
possibilis
08:27 25.03.2015.

Jadni... oni su zapravo najvece zrtve te Srebrenice. Toliko su osramoceni da uplakani roditelji zaluju vise od roditelja na Srebrenickom groblju. Mislim da njihova patnja zasluzuje vise medijskog prostora i financijske podrske nego "Majke Srebrenice".

Avatar zvonac777
zvonac777
09:00 25.03.2015.

Ne dijelite se braćo Hrvati iz Posavine i Hercegovine, bilo je grešaka na objema stranama, samo zajedno možemo postići ravnopravnost u BiH. Daj nam Bože mudrosti da uklonimo podjele. Bog i Hrvati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije