Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američki veleposlanik

Michael Kirby: Srbija ne mora očekivati obeštećenje za bombardiranje 1999.

Zgrada uništena u NATO-vom bombardiranju Beograda
Foto: DPA/PIXSELL
29.04.2014.
u 16:22

Kirby je poručio kako bi se Srbija trebala koncentrirati na budućnost, a ne na prošlost i podsjetio da je od 2000. pruženo puno potpore, "što se samo u novcu mjeri milijardom dolara".

Američki veleposlanik u Beogradu Michael Kirby izjavio je kako Srbija ne treba očekivati obeštećenje za bombardiranje 1999. ali da će njegova zemlja nastaviti pružati potporu u području zapošljavanja i ekonomskih promjena, javlja beogradski B92.

Kirby je poručio kako bi se Srbija trebala koncentrirati na budućnost, a ne na prošlost i podsjetio da je od 2000. pruženo puno potpore, "što se samo u novcu mjeri milijardom dolara". Rekao je da je "splet okolnosti doveo do bombardiranja", a potom je "uslijedila potpora mnogih zemalja". Prema njegovoj procjeni, Srbija neće skoro ući u EU i da "do 2020. može puno toga se dogoditi" te pojasnio kako dobri odnosi Beograda i Prištine ne podrazumijevaju priznanje neovisnosti Kosova.

>> 'NATO bombardiranje Srbije bilo u skladu s pravom'

Komentara 24

V6
vukovarac 61
19:28 29.04.2014.

Naj sretniji dan ,sjedim, pijem pivo i slušam kako se dižu borbeni zrakoplovi u Avianu i lete da pokažu bandi u srbiji kako to izgleda kad te netko kara.

Avatar una12
una12
22:04 29.04.2014.

Vidi bogati, sad spekuliraju jos na odstetu. Neka tuze ceo svet, NDH, bracu Ruse, Papu itd....

DU
Deleted user
17:54 29.04.2014.

Gospodine Fleg i drugi novinari Večernjeg, hrvatski se veli ODŠTETA a ne obeštećenje (iako su čak i u nekim hrvatskim zakonima upotrijebili tu riječ). Pogledajte i provjerite ponekad u kakvom rječniku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije