Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DOSTA S POLITIČKOM KOREKTNOŠĆU'

Metež na društvenim mrežama: Trump Jr. izbjeglice usporedio sa zdjelicom bombona

Skittles
Foto: Twitter
20.09.2016.
u 14:29

Isprovocirani tom objavom, neki korisnici Twittera na svojim profilima objavljuju fotografije sirijske djece s natpisima "ovo nije Skittles"

Najstariji sin Donalda Trumpa izazvao je metež na društvenim mrežama nakon što je u utorak usporedio sirijske izbjeglice sa zdjelicom bombona od kojih su neki otrovani, piše britanski BBC.

Želeći sugerirati kako SAD ne bi trebao prihvaćati izbjeglice, Donald Trump mlađi objavio je fotografiju zdjelice bombona ispod koje je upitao: "Ako bih imao zdjelicu Skittlesa, te bi vam rekao da će vas tri od njih ubiti, bi li ih pojeli šaku?".

"To je naš problem sa sirijskim izbjeglicama", zaključio je Trump mlađi, dodavši kako ta fotografija govori sve, te da treba prestati s političkom korektnošću koja "ne stavlja SAD na prvo mjesto". 

Analogija s hranom u kojoj se tvrdi da je opasno prihvatiti skupinu ljudi ako je nekolicina među njima opasna, već je prije korištena. 

No nakon objave Trumpa mlađeg u igru se uključila i tvrtka Wrigley, koja je vlasnica Skittlesa.

"Skittlesi su slatkiš. Izbjeglice su ljudi", rekla je Denise Young, potpredsjednica zadužena za korporativne poslove Wrigley Americe. 

"Smatramo da ovo nije primjerena analogija", istaknula je Young, dodavši kako će se Wrigley povući od daljnjih komentara jer bi se oni mogli protumačiti kao reklama.

Službena kampanja Donalda Trumpa nije reagirala na ovu objavu, dok je Nick Merrill, suradnik Hillary Clinton zadužen za medije, napisao kako je ta objava Trumpa mlađeg "odvratna". 

Isprovocirani tom objavom, neki korisnici Twittera na svojim profilima objavljuju fotografije sirijske djece s natpisima "ovo nije Skittles". 

Novinar Washington Posta Philip Bump napravio je izračun oko izjave Trumpa mlađeg, te je došao do zaključka kako je godišnja šansa da američkog državljana ubije terorist iz strane države  1 prema 3,609.709. 

Prema njegovim proračunima, potreban je jedan i pol olimpijski bazen Skittlesa kako bi u njima pronašli troje ubojica. 

Oštri stavovi Donalda Trumpa o imigraciji, te borbi protiv islamskog ekstremizma izazvali su i pozitivne i negativne reakcije uoči predsjedničkih izbora u studenom. 

Trump je u kolovozu najavio kako bi uveo ideološke testove za one koji ulaze u SAD, te da bi privremeno suspendirao vize za one koji dolaze iz država koje su "kompromitirane terorizmom". 

SAD je dosad prihvatio 10 tisuća Sirijaca, ispunivši cilj koji je 2015. zacrtao predsjednik Barack Obama

>> Trump opet šokira: "Oduzmite oružje tjelohraniteljima Hillary Clinton ... da vidimo što bi joj se dogodilo"

>> Gdje je Melania Trump? Nestala iz javnosti zadnja dva mjeseca

Ključne riječi

Komentara 8

HH
helgin@hogar
18:24 20.09.2016.

neoliberalni ljevicari razapinju trumpa zbog slobode govora, njihova netolerncija u cijeloj svojoj raskosi!

GO
gooniegoogoo
18:22 20.09.2016.

da samo 3

Avatar punkufer
punkufer
18:25 20.09.2016.

Trump nije rekao ništa loše. Pa jučer je bio napad bombom na civile koji je izveo muslimanski imigrant. Isto i gore se događa u EU. Samo slijepci ne vide do koje mjere je imigracija štetna i opasna. Ali ima ih koji se neće opametiti dok njih ili njihovu ženu/kćer siluje divljak koji je jučer došao.Ili ih napadne nožem ili sjekirom na ulici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije