Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rubni fenomen

Merkel: Terorizam nije došao s izbjeglicama, s njim smo bili suočeni prije

angela merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
18.08.2016.
u 11:44

Desno-populistička stranka Alternativa za Njemačku (AfD), koja se žestoko protivi politici Merkel prema izbjeglicama, optužuje kancelarku da je puštanjem izbjeglica u zemlju povećala opasnost od terorističkih napada

Njemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je povezanost dolaska izbjeglica u Njemačku s opasnošću od terorističkih napada, prenose u četvrtak njemački mediji.

– Fenomen islamističkog terorizma i Islamske države nije fenomen koji je stigao s izbjeglicama, nego smo s njim bili suočili prije – rekla je njemačka kancelarka i predsjednica Kršćansko-demokratske unije (CDU) u srijedu navečer na predizbornom skupu u Neustrelitzu u saveznoj pokrajini Mecklenburg-Vorpommern gdje se 4. rujna održavaju lokalni izbori.

Merkel je naglasila kako postoje slučajevi u kojima se izbjeglice pokušalo vrbovati za islamistički terorizam, ali da je to tek rubni fenomen.

U srpnju su u Njemačkoj izvedena dva teroristička napada u kojima su počinitelji bili izbjeglice iz Sirije i Afganistana.

Merkel je obranila i novi sigurnosni koncept savezne vlade koja je na reagirala na pojačanu opasnost od terorizma najavama o dodatnom zapošljavanju policajaca i jačim nadzorom "crnih zona" interneta u kojima se obavljaju ilegalne djelatnosti poput prodaje oružja.

Desno-populistička stranka Alternativa za Njemačku (AfD), koja se žestoko protivi politici Merkel prema izbjeglicama, optužuje kancelarku da je puštanjem izbjeglica u zemlju povećala opasnost od terorističkih napada.

Prema posljednjim ispitivanjima javnog mnijenja, AfD u Mecklenburg-Vorpommernu, kao i u ostalim pokrajinama koje su se nekad nalazile u sastavu Istočne Njemačke, uživa veliku popularnost te se s 19 posto nalazi tek nekoliko postotaka iza CDU-a koji trenutačno uživa podršku 23 posto glasača.

U saveznoj pokrajini Mecklenburg-Vorpommer nalazi se i izborna jedinica Angele Merkel.

>> Merkel poručila: Njemačka neće mijenjati politiku prema izbjeglicama unatoč napadima. Nisam ni rekla da će biti jednostavno

Komentara 11

DA
Darko22
12:21 18.08.2016.

Hahahahaha, pa na kojem planetu ona to živi ?

BR
Branko102
12:32 18.08.2016.

Zna se za koga ona radi i protiv koga ! Protiv svih nas.Njeno genocidno ponašanje protiv njemačkog i drugih europskih naroda,zaslužuje jedino smrtnu kaznu.

PA
Pajkoslava
14:16 18.08.2016.

Koje laži ova može reći, pa to nisu istine. Govoriš Merkelice ovo, zato jer tvojoj savjesti treba opravdanja za zločine koja su učinjena. I Hitler je samog sebe opravdavao. Neka ti se Bog smiluje, jer zla si do bola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije