Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa prije istrage

Merkel: Oštrije sankcije Rusiji? Pa još nismo ni pristupili ostacima zrakoplova

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
18.07.2014.
u 16:01

Nizozemski premijer Mark Rutte opisao je pad zrakoplova jednom od "najvećih zračnih katastrofa" u povijesti Nizozemske

Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je danas da je u Ukrajini nužno uspostaviti primirje kako bi se što prije omogućilo pokretanje neovisne istrage o padu zrakoplova kompanije Malaysia Airlines u kojem je jučer poginulo 298 osoba.

– Neovisna istraga mora započeti što prije. Zato je nužno uspostaviti primirje i važno je da se odgovorni za taj čin privedu licu pravde – kazala je njemačka kancelarka na konferenciji za medije u Berlinu. Istaknula je da postoje mnoge indicije da je zrakoplov srušen i da to treba uzeti krajnje ozbiljno. Pozvala je Rusiju i Ukrajinu da zajednički rade na uspostavljanju primirja.

Merkel je komentirala i upite o nametanju oštrijih sankcija Rusiji.

– Još nisu prošla niti 24 sata od nesreće. Prerano je govoriti o takvim zaključcima dok još nemamo pristup zrakoplovu – kazala je Merkel.

Nizozemski premijer Mark Rutte opisao je pad zrakoplova jednom od "najvećih zračnih katastrofa" u povijesti Nizozemske.

– Najmračniji scenarij se obistinio, pogodila nas je jedna od najvećih katastrofa u nizozemskoj zračnoj povijesti. Cijela zemlja je u šoku i potresena ovim događajem. Naše su misli s rođacima koji su suočeni s nemjerljivom tugom. Naše su misli s njima – kazao je Rutte.

Istaknuo je da nizozemska vlada želi istražiti što se dogodilo i tko stoji iza napada. Želio bih citirati svog australskog kolegu, kazao je Rutte: ''Ako su u pad zrakoplova uključeni teroristi i ako ga je netko namjerno srušio, učinit ćemo sve da te osobe privedemo sudu i kaznimo. Ali prvo moramo biti sigurni da će istraga biti provedena objektivno i iskreno.''

>>Izvještaj s mjesta pada: Posvuda samo krv, ostaci ljudskih tijela, teško je to opisati

>>Svijet krivi Putina: Od Kremlja zahtijevaju odgovor tko je srušio zrakoplov

>>Civilni zrakoplovi svakodnevno su se koristili rutom na kojoj je srušen zrakoplov Malaysia Airlinesa

Komentara 16

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
16:51 18.07.2014.

Tko još vjeruje u Američku propagandu

DO
Dongfeng
14:13 18.07.2014.

Naravno da hoce primirje kada Ukrajinci gube i trupe su im u okruzenju bez hrane i vode. U medjuvremenu, gospodja Merkel vodi ekonomski rat i odobrila je nove (iako manje) sankcije protiv Rusije. Dok su ukrajinski snajperi pucali po policajcima i civilima u Kijevu tada nikog nije bilo briga, a niti je danas ikoga briga za takve false flag operacije. Sto prodje prodje, kasnije ako se i otkrije istina vec je prekasno. Neka gospodja Merkel vodi istragu na drugim mjestima, recimo neka posalje u Ameriku svoje ljude da odgonetnu gdje je njemacko zlato.

NE
neboiznadzagreba
13:41 18.07.2014.

Podržavam ovu inicijativu njemačke kancelarke , jer primirje ne odgovara onima koji vode ovu ratnu igru , i jer bi slaba Europa njime dobila mrvicu vremena da se upita kuda vodi njezina politika ignoriranja stvarnosti, politika koja u pitanje dovodii i sam njezin opstanak .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije