Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistička promidžba

Melania i Donald možda i na slovenskoj poštanskoj marki

Melania Trump
Foto: Reuters
1/4
16.11.2016.
u 08:25

Primjeren dan za izdavanje marke bio bi 20. siječnja, kad će Donald J. Trump biti inauguriran za 45. američkog predsjednika,

Slovenija ima lijepu priliku da se politički promovira u svijetu izdavanjem prigodne poštanske marke na kojoj bi bili novi američki predsjednik Donald Trump i njegova supruga Melania, rođena u Sloveniji u maloj Sevnici na Savi blizu Krškog, piše u utorak u svojoj filatelističkoj rubrici ljubljanski dnevni list "Dnevnik".

"Imamo lijepu priliku da izdamo poštansku marku na kojoj bi bio predsjednički par, a možda i njihov sin Barron koji je na kraju krajeva i sam na pola Slovenac", piše list. Dodaje da je sve ostalo pitanje hrabrosti slovenske državne pošte i diplomatske vještine.

Primjeren dan za izdavanje marke bio bi 20. siječnja, kad će Donald J. Trump  biti inauguriran za 45. američkog predsjednika, a marka bi doprinijela jačanju turističke promidžbe Slovenije koju je Melania u jednom svog govoru pohvalila rekavši da je rođena u nekad komunističkoj Sloveniji, u maloj Sevnici i uz prekrasnu rijeku Savu, te guste šume.

Posebnu vrijednost za filateliste bi imale marke sa žigom 20. siječnja 2017. godine koji bi se koristio samo u Sevnici, navodi list. No, ako bi se odlučila za taj potez, Slovenija ne bi bila prva država koja tiska poštanske marke i blokove s likovima Trumpa i njegove supruge jer su takve marke već izdane u Čadu, Liberiji i Centralnoj Afričkoj Republici.

Pošte tih zemalja to su učinile još tijekom uzbudljive predizborne kampanje, a zato su tako uz marke s likom  Donalda i Melanije tiskale i marku s likovima njihovih konkurenata, Hillary Clinton i Billa Clintona,  tvrdi list. "Dnevnik" podsjeća da američka pošta -  kad je riječ o slikama predsjednika - ima tradiciju da ih stavlja na marke tek nakon njihove smrti i to samo one koji su  svojim mandatom ostavili poseban trag u američkoj povijesti.

>> Svi se pitaju koliko je Trump spreman ići s deportacijom useljenika?

Komentara 1

ST
Stipan
10:00 16.11.2016.

Hahahaha... koju glupost pišete!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije