Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH, NE BiH

'Mali bh. Hrvati' smetnja 
velikoj Bosni. Izbacuje ih se iz vlasti kako bi se iselili

Putin Dodik Nikolić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
12.05.2015.
u 08:14

Ima indicija da se sprema teroristički napad na neki od gradova u kojima žive Hrvati u BiH. Policija podigla mjere opreza

Hercegovinom se širi uznemirenost. Mediji špekuliraju kako ima indicija da se sprema teroristički napad na neki od gradova u kojima žive Hrvati. Policija je digla mjere pripravnosti. Sumnjičavo se gleda na svakoga tko sliči na vehabiju, mudžahedina...

Nakon što je nedavno u Zvorniku vehabija ubio srpskog policajca, svaka prijetnja doživljava se ozbiljnije. Osobito u Republici Srpskoj. Tamo policija ovih dana masovno uhićuje sumnjive Bošnjake zbog dojava da pripremaju napad na njihove institucije. Bošnjački političari i vjerski poglavari žestoko su reagirali. Doživljavaju ovo kao novi, ovaj put poslijeratni progon Bošnjaka. Srbi se ne obaziru. Na sve načine jačaju svoj entitet (Republiku Srpsku). Već su država u državi.

Zbog toga što ne mogu srušiti srpski entitet, Bošnjaci pretvaraju Federaciju u svoj, drugi entitet. "Treći" je fikcija koji službenom Sarajevu služi za marginaliziranje Hrvata. Koliko su uspjeli, najzornije potvrđuje činjenica da su proteklog tjedna održali sjednicu federalne Vlade bez Hrvata. Time su poslali zastrašujuću poruku: ovo je naša država, možemo bez vas. Još je čudnije što su hrvatski političari svojom mlakom reakcijom legalizirali ovaj presedan.

Bošnjaci vrlo vješto međunarodnoj zajednici svoju dominaciju i političko nasilje nad Hrvatima pravdaju građanskim konceptom. Brojniji su, pa sukladno tome tvrde kako imaju pravo većinom upravljati u BiH. Time izravno krše duh Daytona. Američki projekt je svakom narodu, bez obzira na broj stanovnika, osigurao ravnopravnost.

Bošnjake u njihovim namjerama mahom podržavaju islamske zemlje. Turska se doživljava kao zaštitnik. Nasuprot njima, Srbi svog najvećeg saveznika, osim Beograda, imaju u Rusiji. Zahvalnost za podršku njihovo brojno izaslanstvo izrazilo je na proslavi Dana pobjede u Moskvi. Dok je Zapad bojkotirao vojnu paradu, predsjednici Srbije, BiH i Republike Srpske – Tomislav Nikolić, Mladen Ivanić i Milorad Dodik – uz predsjednike Kine, Indije, Egipta, Kube... sjedili su u svečanoj loži Crvenog trga. A nekima je pred televizorima u Srbiji, BiH, Kosovu pa i Hrvatskoj Putinovo "pokazivanje mišića" vjerojatno vratilo san o velikoj Srbiji. Istog tog dana kada je svijet slavio pobjedu nad fašizmom, ubijalo se na Balkanu. Albanci s Kosova stigli su u Makedoniju po svoj komad teritorija. Koji bi uvezali u veliku Albaniju?!

Nedovršeni ratovi na Balkanu i danas predstavljaju prijetnju za sigurnost i stabilnost cijele regije, ali i za ugled američke diplomacije koja je vodila glavnu riječ u zaustavljanju ratova u BiH, Makedoniji i na Kosovu. Svaki od ovih sukoba završen je svojevrsnom pat-pozicijom, bez jasnog ili barem službenog pobjednika. Za razliku od Hrvatske koja je Olujom porazila pobunjene krajiške Srbe i diktirala kasnije uvjete, u tri spomenute zemlje sve sukobljene strane doživljavaju se istodobno i pobjednicima i poraženima. 
Bošnjaci, Srbi i Hrvati i danas u BiH slave svoje zasebne "pobjede" i tumače Daytonski sporazum kako im odgovara. Makedonci i Albanci u Makedoniji Ohridski sporazum također iščitavaju različito i uvažavaju ga, ali ne proslavljaju. Slično je i na Kosovu gdje je intervencija NATO-a okončala srpsku upravu, ali nije Albancima donijela suverenitet i kontrolu nad cijelim teritorijem.

Zato su i danas ove zemlje bure baruta čija bi eksplozija nanijela ozbiljan potres u cijeloj Europi. Jedino Amerikanci, kao kreatori mirovnih sporazuma na Balkanu, mogu otkloniti prijetnju od novih sukoba samo ako novim projektom dovrše započeti posao. Moraju potpuno riješiti probleme među etničkim zajednicama i osigurati im što bržu euroatlantsku integraciju. U protivnom, na pukotinama Istoka i Zapada ohrabrivat će se ideje o velikoj Srbiji, velikoj Albaniji i bošnjačkoj velikoj Bosni (sa Sandžakom). Jedni će vjerovati kako to mogu uraditi uz pomoć Rusije i saveznika, drugi Amerike i islamskih država, a treći uz pomoć Europe.

Što je s velikom Hrvatskom? O njoj gotovo više nitko ne sanja, a još manje govori. RH je sretna što se odlijepila od Balkana. Politički razbijeni Hrvati, s druge strane granice, dramatično se bore za opstojnost u BiH. Čak je i EU digao ruke od njih. Dajući im europske putovnice "usisava" ih u svoje države. Hrvati se iseljavaju, ostavljaju svoju zemlju drugim narodima za stvaranje nekih njihovih velikih država. Ideolozima takvih projekata snove kvare najuporniji bh. Hrvati. Koji nikako da se isele iz BiH. Zato ih se i ponižava isključivanjem iz Vlade Federacije i zastrašuje terorističkim napadima.

>>Dok RH zaboravlja ratne heroje, Srbija amnestira i četnike iz II. svjetskog rata

>>BiH spašavaju milijarde iz dijaspore. Možda zato i potiče novo iseljavanje

Komentara 67

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
09:33 12.05.2015.

Srbi su svoje "probleme" s Hrvatima riješili etničkim čišćenjem, nakon Hrvata iz Posavine sad su na udaru i Hrvati u Hercegovini, jedini autohtoni stanovnici u BiH dok i njih ne očiste. Treba konačno podići glas protiv toga i raskrinkati bošnjački nacionalizam koji prema Hrvatima primjenjuje hegemoniju! Umjesto toga oni okreću pilu naopako pa na kraju ispada da je hrvatska uloga u BiH ista kao i srpska!

GO
Goran41
09:10 12.05.2015.

Mali bh hrvati, mali bh srbi i mali hb bosnjaci u maloj Bosni i Hercegovini traze svakodnevno iseljenicke vize za sretnije drzave po cijelom svijetu! A njima briznim vodjama neka je sretna buducnost ! Pozdrav iz daleke Norveske !

DU
Deleted user
09:45 12.05.2015.

netreba se nikog bojat pa ni tih ni takovih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije