Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUSTIO SUZU

VIDEO Mali Afganistanac na njemačkom zahvalio kancelarki Merkel: 'Jako sam sretan'

Angela Merkel
Foto: Uwe Anspach/DPA/Pixsell
1/3
29.11.2016.
u 18:16

- Želio bih vam zahvaliti, gospođo Merkel - rekao je Edris, koji je plakao dok se kancelarka rukovala s njim

Dirljiv trenutak obilježio je debatu o migrantskoj krizi u Njemačkoj kada je mali Afganistanac zahvalio kancelarki i pustio suzu.

Kako piše BBC, dječak zvan Edris na njemačkom je jeziku zahvalio Angeli Merkel pred simpatizerima njezine stranke CDU. 

- Želio bih vam zahvaliti, gospođo Merkel - rekao je Edris, koji je plakao dok se kancelarka rukovala s njim, a trenutak je dočekan aplauzom.

 

U Njemačku je prošle godine stiglo 890.000 tražitelja azila, a od siječnja do listopada ove godine njemačke su vlasti primile 693.788 zahtjeva. Merkel je zbog prijateljske politike prema izbjeglicama zaradila kritike u dijelu javnosti, pa i u samom CDU-u, a jedna od posljedica je porast popularnosti radikalne antiimigrantske Alternative za Njemačku (AfD).

Veteran CDU-a Ulrich Sauer na istom je događaju ranije pozvao Merkel da odstupi zbog njezine politike prema izbjeglicama i migrantima.

- Svojom laissez-faire izbjegličkom politikom opteretili ste nas nečime čega se nećemo tako skoro riješiti - rekao je Sauer, na što je dio publike glasno negodovao.

Raspoloženje se pojavilo kada je Konrad Reuter, umirovljeni učitelj koji pomaže izbjeglicama, predstavio Edrisa i njegova oca. Edris je podignut kako bi zahvalio kancelarki na velikom ekranu.

- Jako sam sretan - rekao je dječak.

- OK, već si naučio puno njemačkog. Pričaš li uvijek njemački? - pitala ga je Merkel, na što je Edris odgovorio kako na njemačkom razgovara samo s ocem.

- To je već prilično dobro - rekla je Merkel, nakon čega je dječaku poručila da nastavi vježbati jezik, pa sišla s pozornice i rukovala se s njime.

>> 'Nijemci moraju uložiti napor da se deportiraju migranti kojima je odbijen azil'

Komentara 4

ST
Stipan
20:08 29.11.2016.

Čista propaganda i to jeftina. Doveli dijete da ocem da bi TV . Snimila kako je politika od Angele ispravna. Međutim u to nitko ne vjeruje, čak ni svi prisutni.

Avatar pozor
pozor
18:19 30.11.2016.

Koma si Merkelico.Zbog tebe desnica i krajna desnica ce vladati u Njemackoj.Fulala si totalno politiku prema emigrantima

ZF
zlatko.flajpan
15:07 06.12.2016.

Izbrisali su zadnji dio dječakove rečenice pa ću ja napisati cijelu: Jako sam sretan što ste mi dopustili da dođem u Germaniju gdje se nikad ne budem asimilirao ,gdje ću živjeti na teret poreznih obveznika koji su stoljećima stvarali ovakvu zemlju kakvu imate.Dapače ja ću pridonijeti stvaranju Islamske države na prostoru vaše zemlje jer ću ja imati desetoro dijece koje ću prehranjivati s socijalkom koju će te plaćati vi dobri Europljani.Kada budemo imali više od 50 % islamskog stanovništva pobijedit ćemo na izborima te promijeniti ustav vaše zemlje gdje ćemo vas Europljne dodatno istrijebiti.Hvala Merkel.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije