Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doživotna kazna

Majka osuđena: Nasmrt pretukla sina jer nije naučio Kuran napamet

Kuran (1)
Patrik Macek/PIXSELL
07.01.2013.
u 19:00

Sara Ege je svog sina, kada se mučio zapamtiti dijelove svete knjige islama, tukla po rukama i tijelu sve dok se nije srušio na pod i umro. Nakon toga je zapalila njegovo tijelo kako bi pokušala prikriti što je učinila

Saru Ege (33) koja je nasmrt pretukla svog sedmogodišnjeg sina i potom zapalila njegovo tijelo jer nije uspio naučiti Kuran napamet sud u Cardiffu u Walesu osudio je na doživotnu kaznu zatvora, piše The Guardian.

Ege je svog sina, kada se mučio zapamtiti dijelove svete knjige islama, tukla po rukama i tijelu sve dok se nije srušio na pod i umro. Nakon toga je zapalila njegovo tijelo kako bi pokušala prikriti što je učinila. U početku su liječnici mislili da je dječak poginuo u požaru obiteljske kuće u Cardiffu, međutim obdukcija je pokazala da je ubijen prije požara kao i da je pretrpio brojne ozljede tijekom tromjesečnog fizičkog kažnjavanja. Ege i njezin suprug Yousef upisali su sina na napredne satove u lokalnoj džamiji jer su htjeli da postane Hafiz (pamtitelj Kurana). Kao djevojčica Ege se također posvetila učenju Kurana napamet te je nastupila na brojnim natjecanjima kako bi pokazala svoje sposobnosti. Frustrirana činjenicom da njezin sin ne može u tome biti jednako uspješan kao i ona, počela ga je tući. Nakon uhićenja priznala je ubojstvo.

Ege se na izricanju presude srušila te je trebala liječničku pomoć nakon što je u ponedjeljak čula da će morati odslužiti 17 godina prije mogućnosti saslušanja za pomilovanje.

>> Imam djevojčici u torbu podmetnuo spaljene listove Kur'ana

Komentara 34

TO
Toni50
20:33 07.01.2013.

Ti Alaha alaj je stroga mamica bila; od sada če oni biti prema njoj i vidjet če i ona svoga Boga !

VP
vizantisko plavo
20:34 07.01.2013.

07.01.2013. u 20:26h Bartolino je napisao/la: .. Nisu svi nepismeni neki znaju da sriču slova i da nekako spajaju reči . zar ne

Avatar Vrijeme
Vrijeme
20:32 07.01.2013.

U ime cega,..i za koga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije