Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orban nezadovoljan

Mađarski ministar podnio ostavku jer se presporo gradila ograda na granici

Izbjeglice u Mađarskoj
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/6
07.09.2015.
u 22:27

Izvor iz mađarske vlade otkrio je kako Orban nije bio zadovoljan brzinom podizanja ograde.

Mađarski ministar obrane Csaba Hende podnio je ostavku nakon sastanka Nacionalnog vijeća sigurnosti o velikom priljevu migranata i izbjeglica u zemlju. Ostavku je podnio jer su vojne snage presporo gradile ogradu na granici kako bi se spriječio ulazak tisuća izbjeglica i migranata, javlja Reuters.

Premijer Viktor Orban odmah ga je zamijenio s Istvanom Simicskom, članom Orbanove stranke Fidesz. Csabova ostavka uslijedila je nakon što je policija upotrijebila suzavac nad migrantima koji su pobjegli iz prihvatnog centra na jugu zemlje.

Naoružane snage, za koje je Csaba bio izravno odgovoran kao ministar obrane, bili su angažirani na izgradnji ograde duž mađarske granice. Izvor iz mađarske vlade otkrio je kako Orban nije bio zadovoljan brzinom podizanja ograde.

>> Austrijski kancelar o prihvatu novih izbjeglica: Vrijeme je da se situacija normalizira

>> 'Mađarsku želimo zaboraviti, a Austrijanci su nam braća'

Komentara 19

PL
Placid
22:43 07.09.2015.

I onda su neregistrirani dezerteri, migranti, osobe sumnjivih namjera... produžili za Njemačku. Schengen je postao samo priča za legaliste, a kolone migranata otkrile su da silom mogu što žele. Sila će nam se debelo razbiti o naše naivne glave.

DA
Djeca_Arbata
23:21 07.09.2015.

Normalno...izgradi svoj zid, zaštitu..čuvaj svoju Domovinu, državu, narod...čuvaj svoj narod...Viktor Orban mi smo svi sa tobom...kralj Orban...

Avatar Abcd....
Abcd....
23:50 07.09.2015.

Ukrajince koji su europski narod Njemacka i Svedska ne prima, a ove divljake prima sakom i kapom. Merkelica bi mogla visjeti skupa s njima na Alexanderplatzu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije