Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orban

Mađarska uskoro na granicu sa Srbijom šalje i vojsku

Viktor Orban
Foto: DPA/PIXSELL
03.09.2015.
u 11:35

– Očekuje se da će emigranti i krijumčari ljudima potražiti nove tranzitne putove zaobilazeći Mađarsku. Države u regiji moraju se pripremiti za tu situaciju – rekao je Orban

Poslije izgradnje žičane ograde duž granice sa Srbijom, kao i najava o podizanju prave ograde, Mađarska planira nove aktivnosti u pokušajima da spriječi ulazak emigranata u zemlju. Press služba kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana izvijestila je danas o razgovoru Orbana i premijera Srbije Aleksandra Vučića o kriznoj situaciji izazvanoj masovnom migracijom na granicama Srbije i Makedonije.

Tom prilikom Orban je izvijestio Vučića o novom Zakonu o pograničnim kontrolama, koji će mađarski parlament uskoro usvojiti, a koji će omogućiti slanje policijskih i vojnih postrojbi na granicu sa Srbijom. Ta mogućnost bi na snagu stupila od 15. rujna.

– Očekuje se da će emigranti i krijumčari ljudima potražiti nove tranzitne putove zaobilazeći Mađarsku. Države u regiji moraju se pripremiti za tu situaciju – rekao je Orban.

>> Očekuju med i mlijeko, ali se u EU neće snaći

Komentara 34

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
12:31 03.09.2015.

Orban što kaže tako i bude,kao pravi predstavnik jednog naroda,bravo!

LI
liskovaca
12:42 03.09.2015.

Bravo za Orbana, tako se štite svoji interesi! Ovi što se deklariraju kao izbjeglice, zašto se ne bore protiv neprijatelja? Zašto ne odu u muslimanske zemlje koje nisu zahvaćene ratom??? Od kud im novci????

ST
stomugromova
12:10 03.09.2015.

Mađarski premijer radi se u korist svojih građana i države,dok većina drugih premijera moraju pitati Rothschilde i Rockfellere,što smiju,a što ne.Najbolji primjer je Angela Merkel.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije