Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SATIRIČKA TRADICIJA

Charlie Hebdo - Ljevičari koji su beskompromisno ismijavali politiku i vjeru

charlie
Foto: Reuters/PIXSELL
07.01.2015.
u 19:57

U svome satiričkom izričaju bio je puno okrutniji, pa čak za neke i bestidniji od svoga puno poznatijeg konkurenta “Okovanog patka”

Charlie Hebdo francuski je satirički lijevo usmjereni magazin koji je jedan od onih koji nastavljaju satiričku tradiciju staru više od dva stoljeća. List je počeo izlaziti početkom 60-ih godina prošlog stoljeća pod imenom Hara-Kiri, a zabranjen je 1970. godine nakon što su se našalili smrću generala Charlesa de Gaullea. Izlaziti je prestao 1982. godini, i to zbog manjka čitatelja, no 12 godina poslije okupila se ista ekipa pisaca i karikaturista i ponovno pokrenula tjednik koji se na satirički način bavio krajnjom desnicom, Katoličkom crkvom, islamom, judaizmom, ali i politikom i kulturom.

U svome satiričkom izričaju bio je puno okrutniji, pa čak za neke i bestidniji od svoga puno poznatijeg konkurenta “Okovanog patka”. List u središte interesa ulazi 2006. godine kada je prijetnjama uprkos prenio kontroverznu karikaturu proroka Muhameda. Radikalni islam otad je bio jedna od glavnih tema iako je svima bilo jasno da će doći do osvete.

Foto: VLm

>> Upali u redakciju satiričnog lista i pobili 12 ljudi! Točno su znali kada je i gdje sastanak urednika

Komentara 43

IV
ive146
20:20 07.01.2015.

pogledajte malo naslovne stranice ovog lista po internetu, odvratne naslovnice nad kojima se zgraza svaki katolik ali covjek koji ima trunku morala ..ubojstvo se ne moze opravdati i sucut svima koji su poginuli, ali vrijedat tuđe svetinje pod krinkom slobode govora i izrazavanja je strasno..

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
20:12 07.01.2015.

Previše demokracije na zapadu su teroristi iskoristili na najgori način,što im sigurno ne ide u prilog.

BR
Branko102
21:45 07.01.2015.

Ovo je strašan zločin i oko toga nema kompromisa.No ovo je posljedica,a uzrok je puno dublji.Malo se zamislimo tko nam uređuje ljudska prava i tko nam nasilno nameće multikulturalnost i zašto ? U sjeni ljudskih prava , tolerancije i slobode govora,zapravo se siluje većina jer jedino većina može biti diskriminirana pokraj svih manjina i njihovbih prava.Cilj je zapravo uništenje nacionalnih država,njihove kulture i tradicije na uštrb Novog Svejtskog Poretka i elita koje ih provode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije