Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan vojske srbije

Nikolić: Ne zveckamo oružjem, ali smo spremni braniti se

19.04.2017.
u 12:41

Istaknuo je da vojska ima zajedničke vježbe, kao vojno neutralna sila, s vojskama koje nisu vojno neutralne

– Srbija nikome ne treba zveckati oružjem, svi dobro znaju da smo spremni obraniti se – poručio je danas predsjednik Srbije Tomislav Nikolić na prijamu u povodu Dana vojske, donosi Blic.

Nikolić je na prijamu, koji je organizirao za pripadnike ministarstva obrane i vojske Srbije, rekao da srpska vojska ima izazove u okruženju i da na njih odgovara tako što je spremna.

– Kroz cijelu povijest Srbije, izuzev na Slivnici, mi smo ratovali braneći svoj teritorij od drugih. Zato nas danas poštuju ogromne države, čija je vojna povijest ista takva, a možda nas ne poštuju oni koji napadaju druge države – rekao je Nikolić.

Naveo je da je uvjeren da srpsku vojsku čekaju još bolji dani i da će evidentan oporavak Srbije utjecati na to da se i vojni resursi oporave.

– Sa željom da nemate nikakvih vojnih izazova, a da budete spremni na njih, ja vam čestitam ovaj veliki dan, ponosan što sam bio s vama. To će mi biti možda i najljepša uspomena iz predsjedničkog mandata – rekao je Nikolić.

>>'Srbija se uznemirila jer činjenica o ruskom naoružavanju Hrvatske ruši mit da je Rusija njihov ekskluzivni prijatelj'

Istaknuo je da vojska ima zajedničke vježbe, kao vojno neutralna sila, s vojskama koje nisu vojno neutralne. 

– Time pokazuju koliko je dobro što u Europi i svijetu postoji jedna država koja je svojoj vojsci rekla da će biti samo srpska i da neće primati naređenja od drugih, već će voditi računa o državnim interesima, rekao je.

Dan vojske obilježava se 23. travnja u znak sjećanja na početak Drugog srpskog ustanka, 23. travnja 1815. godine.

>> Novi ruski pritisak na Hrvatsku: Isporučili smo vam S-300, gdje su nestale rakete?

>> Krivotvoren Šuškov potpis za sustav S300

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
13:22 19.04.2017.

Zveckat ćete zubima kad vam albanci krenu na pašaluk

PA
Pape5
13:51 19.04.2017.

Pameti nigdje, a pamćenje kratko; kao da ta ista vojska, zajedno s njim nije okupirala i srušila dio Hrvatske i poharala Bosnu i Hercegovinu, iza kojih su ostajali zločini, a nakon što je ta ista vojska dobila "po turu" i" i vratila se u granice "pašaluka", naravno da mu i ne bi trebalo pasti na pamet da ponovno napada i ratuje.

ST
steve
13:26 19.04.2017.

Pa ovaj je pao s mosta, pa se nicega ne sjeca, kakav mu je to njegov narod da ga moze ubijediti, nas Hrvate ne, i nikada to necemo zaboraviti, a vi bi jos ponovo jednu jugu, lazovi, jel ne zveckatee oruzjem a sada kada se nezna gdje su otisle ruske rakete postali ste odjednom mali. Hrvatska se naoruzava zbog vas da nestanete kada pokusate jos jednom. Vi ste daci ponavljaci, sto dalje i zivite od svoga rada i nitko vam nece smetati niti napadati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije