Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukinula i radne logore

Kina ublažila politiku jednog djeteta

kina
Foto: Reuters/PIXSELL
28.12.2013.
u 08:50

Parovi će tako sada moći imati dvoje djece ako je jedan od roditelja jedino dijete.

Kina je ukinula sustav radnih logora te formalno ublažila pravila oko politike jednog djeteta, javlja Xinhua, prenosi Reuters. Parovi će tako sada moći imati dvoje djece ako je jedan od roditelja jedino dijete.

Kako navodi RT, unatoč ovoj odluci kritičari politike jednog djeteta i dalje su nezadovoljni jer Kina nastavlja odlučivati koliko djece je obiteljima dopušteno imati. Ova politika u Kini je na snazi više od tri desetljeća, a kineske vlasti  i dalje tvrde da im pomaže da brzo rastuće stanovništvo drže pod kontrolom.

>> Kina prisilno sterilizira 10.000 ljudi koji ne žele imati samo jedno dijete

Komentara 2

NE
Nepokolebljiv
16:57 28.12.2013.

Kada vec prenosimo znacajne vijesti iz Kine onda trebamo dodati i vijest o prisilnim radnim logorima koja je bila u istom "paketu" s ovom o dozvoli za radanje djece. Ukida se praksa da policija bez suda moze poslati nekoga naa cetri i vise godina u prisilne radne logore. Dosadasnja praksa se koristila za utamnicenja politickih protivnika i vjerskih skupina. Od sada ce za slanja u logore biti potrebna sudska odluka. I to je korak naprijed!

Avatar Semper5
Semper5
15:52 29.12.2013.

Vrlo je licemjerno s jedne strane osuđivati Kinu zbog ovakve politike, a istovremeno provoditi politiku promoviranja pobačaja ili kako to lijepo upakirano nazivaju "Planiranjem obitelji". O Gatesu i cjepivima koje uzrokuju sterilnost kemijskim putem da ne govorimo. Klasična dvoličnost liberalnog zapada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije