Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaos u Japanu

Poginulo 19 osoba, potres izazvao erupciju vulkana Aso koji baca dim 100 metara u zrak

potres japan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
16.04.2016.
u 08:22

Japanska meteorološka agencija proglasila stupanj opasnosti od erupcije dva na skali od pet za vulkan koji je u prošlosti već bio aktivan

Potres jakosti 7,3, koji je u subotu ujutro pogodio južni Japan i u kojem je, prema dosadašnjim izvješćima, poginulo 19 osoba, izazvao je i manju erupciju vulkana Aso, iz kojega se uzdiže dim 100 metara u visinu, izvijestili su lokalni mediji.  

Japanska meteorološka agencija proglasila stupanj opasnosti od erupcije dva na skali od pet za vulkan koji je u prošlosti već bio aktivan.

Mediji javljaju da je nakon potresa 760 ljudi zatražilo medicinsku pomoć u bolnicama.

Vlasti su upozorile na štete u široj regiji, a stižu izvješća o ljudima  zarobljenim u ruševinama zgrada,  požarima, nestanku električne energije, rušenju mostova i rupama u zemlji.

Stanovnici koji žive u blizini brane napuštaju svoje domove zbog straha od urušavanja.

Epicentar potresa bio je blizu grada Kumamoto, a zatresao je tlo u subotu 1,25 sat nakon ponoći na dubini od samo 10 km.

Subotnji potres izazvao je upozorenje na tsunami koje je kasnije ukinuto, a nije bilo izviješća o nekim neredovitim pojavama u tri nuklearne centrale u toj regiji, rekao je visoki vladin dužnosnik.

>> Ponovno podrhtavanje tla: Potres magnitude 7,4 pogodio Japan

Komentara 5

JO
jorgen
10:28 16.04.2016.

Čovjek je jedino biće koje svjesno živi u pustinjama gdje gotovo nema života, na područjima koja su svake godine pod udarima tornada i na otocima iznad vječno aktivnih tektonskih ploča - i čudi se nad svojom sudbinom i tragedijama.

AG
Aggyon
12:26 16.04.2016.

Uopće ne žalim čovjeka kao biće. Koliko smo samo životinjskih vrsta doveli do samoga ruba istrebljenja?? Čovjek je najveća gamad na ovoj kugli Zemaljskoj koji sve uništava!!

TH
thekurcula
15:25 16.04.2016.

Baca li vulkan dim 100 metara u zrak ili u vis? To nikako nije isto. Kakva je to krajnje nemarna upotreba jezika? Kao da smo na stajgi a ne u javnom informativnom prostoru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije