Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNE TVARI

Kancerogeni aflatoksin pronađen i u mlijeku u Vojvodini

mlijeko (1)
Davor Javorović/PIXSELL
19.02.2013.
u 15:30

U većini ispitanih uzoraka mlijeka otkrivena veća količina aflatoksina M1 od dopuštene

Kancerogena tvar aflatoksin pronađena je i u mlijeku u Vojvodini, prenosi Al Jazeera Balkans. Naime, potpredsjednik Vlade Vojvodine i pokrajinski tajnik za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić danas je objavio rezultate izvanredne analize mlijeka na prisustvo aflatoksina M1, prema kojima je u većini ispitanih uzoraka otkrivena veća količina te kancerogene tvari nego što je dozvoljena.

Analizirano je mlijeko koje je ovaj i prošli tjedan uzeto iz maloprodajnih trgovina u Novom Sadu, Zrenjaninu i Bečeju. U najvećem broju uzoraka utvrđena količina aflatoksina veća od dozvoljenih 0,050 mikrograma po kilogramu, rekao je Ješić. Za više od 30 ispitanih uzoraka mlijeka iz desetak domaćih mljekara vidi se da su u nekima količine aflatoksina M1 veće 10, 20 pa čak i 200 puta od dozvoljenih.

>> Povučeno Meggleovo, Dukatovo, Lidlovo i Mercatorovo mlijeko

>> Sumnjivo mlijeko iz Slovenije, Mađarske, Njemačke i Srbije u BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije