Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon ruskog odgovora

Kanada se kune da će zaštititi Sjeverni pol i Djeda Božićnjaka

djed mraz
Foto: DPA/PIXSELL
11.12.2013.
u 14:20

U četvrtak je ruski predsjednik Vladimir Putin obećao da će pojačati rusku vojnu prisutnost u toj regiji.

Nakon što je Rusija naredila svojoj vojsci da poveća prisutnost na Arktiku, Kanada se zaklela da će braniti Sjeverni pol i Djeda Božićnjaka, inzistirajući na tome da je mitska figura njezin građanin, prenosi The Telegraph.

– Znamo da Liberali (opozicija) ne misle da su Sjeverni pol i ili Djed Božićnjak u Kanadi. Ali mi tako mislimo te ćemo se pobrinuti da ih zaštitimo najbolje što možemo – rekao je Paul Calandra, parlamentarni tajnik kanadskog premijera. Vođa liberala Justin Trudeau složio se rekavši da svi znaju da je Djed Božićnjak Kanađanin. Opozicijska Nova demokratska stranka uzvratila je inzistirajući da je ''Djed Božićnjak građanin svijeta''.

Podsjetimo, Kanada želi Sjeverni pol želi proglasiti svojim teritorijem. Kako piše The Guardian, kanadski ministar vanjskih poslova John Baird u ponedjeljak je rekao kako je njegova vlada od znanstvenika zatražila da rade na dokumentu koji namjeravaju priložiti UN-u, a u kojem zastupaju argument da se u kanadski teritorij uključi Sjeverni pol koji još ne pripada ni jednoj zemlji, nakon čega je u četvrtak ruski predsjednik Vladimir Putin obećao da će pojačati rusku vojnu prisutnost u toj regiji.

>> Kanada je daleko, ali bolje to nego žicanje od roditelja

Komentara 2

PR
Protivcenzure
15:09 11.12.2013.

ovo je neka šala? po čemu je sjeverni pol njihov? djed božičnjak? ....

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
15:58 11.12.2013.

Pa tamo je zemlja Franje josipa. Dakle je sjeverni pol Austrijski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije