Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNO

VIDEO Objavljena snimka kamiona koji juri prema ljudima na božićnom sajmu u Berlinu!

kamion Berlin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/13
22.12.2016.
u 22:29

"On ne predstavlja našu obitelj. Otišao je u zatvor s jednim mentalnim sklopom, a kad je izišao, bio je potpuno drukčiji"

Bild je objavio prvu snimku šokantnog pokolja u Berlinu.

Na snimci iz taksija vidi se trenutak u kojem kamion prolazi kroz raskrižje nekoliko trenutaka prije nego je uletio među kućice na božićnom sajmu. U tom terorističkom napadu, za koji je odgovornost preuzeo ISIL, poginulo je 12 ljudi. Glavni osumnjičenik za napad je Tunižanin Anis Amri kojega njemačka policija još nije pronašla.

Snimku Bilda možete pogledati OVDJE

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

U skromnom domu u Tunisu, mladi Anis Amri pio je alkohol i nikada nije molio, a nakon što se pridružio valu migranata preko Sredozemlja, završio je u talijanskom zatvoru i iz njega izišao kao potpuno druga osoba, a moguće je da su ga radikalizirali islamisti, prepričavaju njegova braća, čije riječi prenosi Reuters. On je glavni osumnjičenik za napad na Božićni sajam u Berlinu u kojem je ubijeno 12, a ozlijeđeno 48 ljudi. Njegova braća Walid i Abdelkader pretpostavljaju da su propalog azilanta radikalizirali islamisti tijekom četverogodišnjeg boravka u zatvoru, gdje je završio zbog podmetanja požara, krađi, prijetnji i vandalizma. "On ne predstavlja našu obitelj. Otišao je u zatvor s jednim mentalnim sklopom, a kada je izišao bio je potpuno drukčiji", kazao je Abdelkader. Je li i kada je Amri postao radikalan, tek će se vidjeti. No, u Oueslatiji, ruralnom gradiću koji živi uglavnom od poljoprivrede, braća ističu da se nešto stubokom promijenilo u Amriju nakon što je prije pet godina otišao na opasan put preko mora. "Napustio je Tunis kao normalan čovjek. Pio je alkohol, nije čak ni molio. Nije bio vjernik. Moj otac i moj brat zajedno smo molili, ali on nije", kazao je Walid.

Pronađeni otisci prstiju

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere kazao je da su istražitelji pronašli njegove otiske prstiju na vratima kamiona i sada se za njim traga diljem Europe. "Ako je to učinio, nanio nam je sramotu, ali vjerujem da nije. Otišao je u Europu zbog socijalnih problema, da radi i pomogne svojoj obitelji", dodao je Abdelkader.

Brat Walid nagađa da je Amri radikaliziran u zatvoru, gdje je boravio sa Sirijcima, Alžircima i Egipćanima. Italija ga je, nakon što je odslužio zatvorsku kaznu, htjela vratiti u Tunis, ali ga vlasti nisu htjele, tvrdeći da uopće nije sigurno je li on iz Tunisa.

Talijani su ga stoga zatražili da jednostavno napusti zemlju te je 2015. s valom izbjeglica stigao preko Švicarske u Njemačku. Podnio je zahtjev za azilom u Sjevernoj Rajni – Westphaliji, koji mu je u srpnju ove godine odbijen. No, ni tada nije deportiran jer ga Tunis nije htio prihvatiti, pozivajući se na nedostatak identifikacijskog dokumenta.

U Berlinu je zapeo za oko policiji i bio je pod prismotrom zbog sumnje u planiranje pljačke kako bi se domogao novca za kupnju automatskog oružja, a navodno je tražio pomagače za mogući napad.

>> Osumnjičenik za napad u Berlinu spavao kod njega. Boban je prošle godine bio u Srbiji: 'Supruga Njemica bila je pokrivena, što je mnogima u selu bilo čudno'

Komentara 15

RI
risbo1978
21:04 22.12.2016.

Opet vi o valu izbjeglica?! Koje izbjeglice?! Upravo takvih je 95% od svih što su poharali europu pod krinkom izbjeglica. To je i mutav vidio samo su političari iz toga napravili natjecanje ko će ispasti humaniji. Izvolite liberali sada vašu multikulturalnost i raznolikost. Samo da se to vama obije o glavu nebi bilo šteta nego će ljudi jadni nastradati zbog vašeg idiotizma!

TU
Tupislav
22:59 22.12.2016.

Ne, teroristi nisu muhameduani. Nikako nije mogao biti musliman, jer u islamu ne postoji kaznjavanje nevjernika, odsjecanja udova, sakacenje zenskih genitalija, kamenovanja do smrti za preljubu, do odrubljivanja glava, i bacanje pedera sa krova zgrade. To rade ateisti, agnostici, mormoni,, svi samo ne muslimani 😏

MX
Mister X
20:46 22.12.2016.

Napustio je Tunis kao normalan čovjek. Pio je alkohol, nije čak niti molio'.. dali shvaćate vi pravi bio je normalan čovjek - nije molio i pio je ... Takav sam i ja normalan ne molim pijem ali nemam razloga zaza terorizam.... I opet mi žena kad kada kaže ti nisi normalan ... znaći -laže kad mi to kaže; a ne da sam pijan !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije