Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KIM JONG-NAM

Ubijen polubrat sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-una

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
14.02.2017.
u 12:52

Kim Jong-nam bio je najstariji sin prethodnog vladara Sjeverne Koreje Kim Jong-ila

Polubrat sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una ubijen je u Maleziji, objavila je u utorak novinska agencija Yonhap, kao i drugi južnokorejski mediji, pozivajući se na neimenovane izbore. 

Yonhap prenosi izvor iz južnokorejske vlade koji tvrdi da je Kim Jong-nam ubijen u ponedjeljak ujutro u Maleziji.

Kabelska televizija Chosun u odvojenoj objavi ustvrdila je da su Kima na zračnoj luci u Kuala Lumpuru otrovale dvije žene za koje se vjeruje da su sjevernokorejske operativke, a malezijska policija je Reutersu otkrila kako je neidentificirani Sjevernokorejac preminuo na putu od zračne luke do bolnice. 

Kim Jong-nam bio je najstariji sin prethodnog vladara Sjeverne Koreje Kim Jong-ila te su mnogi vjerovali da će on biti njegov nasljednik. Proteklih godina je živio u egzilu te se isticao povremenim kritikama režima svoje obitelji te kao zagovaratelj reformi, pisao je britanski Guardian.

>> Kim Jong-un lansirao raketu i testirao je li Trump odlučan

>> Američki dužnosnik: Sjeverna Koreja može ispaliti nuklearnu raketu ali ne umije ciljati

Komentara 1

HL
hlibit
14:35 14.02.2017.

...bus ti mene ogovaral po vani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije