Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD U COLORADU

'Joker' James Holmes proglašen krivim zbog masakra, traži se smrtna kazna

James Holmes
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
17.07.2015.
u 07:40

Porota je odbacila tezu obrane da je 27-godišnji Holmes lud, to jest da je djelovao pod utjecajem shizofrenije

James Holmes u četvrtak je proglašen krivim zbog ubojstva 12 i ranjavanja 70 ljudi u napadu na kino u Aurori u američkom Coloradu 2012. godine. Sada je na redu određivanje kazne, što bi, kako je rekao sudac, moglo trajati ostatak ljeta, a tužitelji traže smrtnu kaznu.

Porota je odbacila tezu obrane da je 27-godišnji Holmes lud, to jest da je djelovao pod utjecajem shizofrenije. Tužitelji su predstavili zaključke dvaju psihijatara prema kojima Holmes nije bio lud kada je izveo napad tijekom premijere filma o Batmanu.

Holmes, koji je prije napada bio obojio kosu u crveno kako bi izgledao kao Joker iz dotičnog filma, nije pokazivao emocije dok je sudac čitao optužbe. Tužitelj George Brauchler rekao je da je napadač bio neobično inteligentna, ali društveno neprilagođena osoba s dugotrajnom mržnjom prema ljudima. Tijekom završne riječi prikazivao je fotografije ubijenih te je zaplakao.

- Onaj tip koji sjedi ondje, on je to učinio - rekao je pokazujući na Holmesa.

Najmlađa smrtna žrtva napada bila je 6-godišnja djevojčica, čija je majka u napadu paralizirana te je pobacila.

>> 'Joker' Holmes priznaje krivnju u zamjenu za doživotni zatvor

>> Panika u kinu na Floridi kad je u dvoranu ušao prerušen u Jokera

Komentara 1

Avatar mason
mason
23:53 17.07.2015.

Nije to Norveski smjesni zakon da ti placaju fakultet u zatvoru,samo smrtna kazna za terorizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije