Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvrijedio novinarku

Srbijanski premijer smjenjuje ministra obrane zbog seksizma

bratislav gašić
Foto: screenshot/youtube
1/2
07.12.2015.
u 11:24

Gašić je, vidjevši novinarku B92 koja je klečala kako ne bi bila u kadru kolegama snimateljima, prokomentirao: "Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu", a ta njegova izjava ubrzo je postala viralna na Youtubeu i raširila se po društvenim mrežama.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić priopćio je u ponedjeljak da ministar obrane Bratislav Gašić više ne može ostati na tom mjestu poslije sramotne izajve kojom je u nedjelju uvrijedio i ponizio novinarku B92 i sve žene.

Vučić je u ime vlade uputio ispriku novinarki B92 Zlatiji Labović i svim ženama u Srbiji. Također je kazao kako Gašićeva isprika nije dovoljna, ocijenivši da, unatoč tome što je dobro vodio resor obrane, više ne može biti ministar u njegovoj vladi.

Srbijanski ministar obrane izazvao je gnjev javnosti i potaknuo lavinu osuda na društvenim mrežama, na kojima je zatražena njegova ostavka ili smjena, jer je nedoličnom izjavom uvrijedio novinarku B92 tijekom jučerašnjeg posjeta tvornici Prva petoljetka u Trsteniku. Prilazeći novinarima koji su ga čekali nakon obilaska trsteničke tvornice, Gašić je, vidjevši novinarku B92 koja je klečala kako ne bi bila u kadru kolegama snimateljima, prokomentirao: "Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu", a ta njegova izjava ubrzo je postala viralna na Youtubeu i raširila se društvenim mrežama.

Gašićeva je izjava tijekom večeri u pravoj lavini reakcija na društvenim mrežama ocijenjena "seksističkom", "sramotnom", "primitivnom", "prostačkom", Gašića se nazivalo "prostakom" i "vašarskim primitivcem", a zbog velikog pritiska javnosti prinuđen je bio reagirati i premijer Vučić, ocijenivši komentar ministra obrane kao "sramno ponašanje bez opravdanja".

Srbijanski premijer danas je novinarima rekao da je Gašićeva izjava bila "loša poruka" i da se "mora povući linija između normalne, civilizirane i pristojene Srbije" i onih koje Srbiju ne žele takvu i žele je na svaki način osramotiti i rušiti. "Moramo zaštititi žene u Srbiji. To je bila loša poruka za sve žene. Jedan ministar ne može to sebi dopustiti", rekao je Vučić, objašnjavajući istodobno kako je Gašić njegov prijatelj i jedan od najodanijih ministra i najbliskijih suradnika u vladi i u Srpskoj naprednoj straci (SNS) te da je dobro obavljao posao ministra. Ipak naglasio je kako za Gašićev postupak ne postoje opravdanja i isprike.

Sam Gašić kasno sinoć se ispričao zbog incidenta, navevši u izjavi na Twiteru ministarstva obrane, a potom i upućenu medijima, kako "nema opravdanja za svoju izjavu" i "sramno i skandalozno ponašanje" te se ispričao novinarki i srpskoj javnosti.

Srbijanski ministar obrane našao se već ranije na žestokom udaru javnosti nakon tragičnog pada vojnog helikoptera 13. ožujka u kojem je, tijekom misije spašavanja  bebe iz središnje Srbije, stradalo sedam osoba, a za koju je izdao nalog unatoč iznimno lošim vremenskim prilikama.

>> Jača suradnja Srbije i Slovenije: Zajedničke vojne vježbe i treniranje specijalaca

Komentara 12

Avatar Abcd....
Abcd....
13:35 07.12.2015.

B92 je u Srbiji nesto slicno kao Index ili Žutarnji list kod nas, neprijatelj sopstvene drzave.

ČA
čarapan
12:27 07.12.2015.

Ovaj keramicar je bio moj gradonacelnik,oj Srbijo majku ti .......ko te i gde te vodi.....

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
15:56 07.12.2015.

još malo pa prema ženskoj osobi nećeš smjeti ni pogled usmjerit jer ćeš ić na električnu stolicu zbog "seksizma" "prostakluka" "primitivizma" "šovinizma" al zato ako gledaš mušku osobu bit ćeš kul,bit ćeš trendy,bit ćeš in... o majku ti... ode sve u krasan k...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije