Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gašenje elektrana

Japan do 2030. isključuje sve nuklearne elektrane

'Tokyo Electric Power Co. (TEPCO)\'s tsunami-crippled Fukushima Daiichi nuclear power plant no.6 (L) and no.5  reactor buildings are seen from the bus window during a media tour in Okuma, Fukushima pr
'ISSEI KATO'
14.09.2012.
u 10:49

Danas su predstavili plan gašenja svih nuklearnih elektrana koji se razlikuje od onoga kada su planirali povećati udio atomske energije za opskrbu električnom energijom

Japan će do 2030. godine isključiti sve nuklearne elektrane, javlja Reuters. Danas su predstavili plan gašenja svih nuklearnih elektrana koji se razlikuje od onoga kada su planirali povećati udio atomske energije za opskrbu električnom energijom, piše Reuters.

Vlada premijera Yoshohika Node koja će se suočiti s novim izborima krajem godine također je objavila da se nuklearni reaktori koji su već ugašeni smatraju sigurnima s novim regulatorima koji su postavljeni na njih i da bi mogli biti ponovno pokrenuti kako bi se osigurala opskrba električnom energijom.

No japanski pokret protiv nuklearnih elektrana vjerojatno će se suprotstaviti takvom prijedlogu. Traže da se svi reaktori ugase odmah.

Nakon gašenja nuklearnih elektrana, Japan će se usmjeriti na obnovljive izvore energije.

Ključne riječi

Komentara 3

RB
Robert Bartini Rijecanin
11:57 14.09.2012.

Japan je uvezao 83 miliona tone LNG u godini 2011. Rusija ima samo jedan LNG terminal i on je smjesten na otoku Sahalin. Prije par dana se odrzavao sastanak zemalja APEC u Vladivostoku i Japanci su potpisali suradnju s Rusima o povecanju kapaciteta LNG terminala na 25 miliona tona. U taj projekat ce biti investirano 7 miljardi $ Danas je ruska trgovina uglavnom orijentirana na Europu u Vladivostoku je izjavio Vladimir Putin da ce trgovina rusije s Azijom u buducnosti biti veca nego s Europom. Rusija radi mnogo na tom planu i ostvarit ce svoje planove. Amerika je isto prebacila svoje teziste iz Europe u Aziju, tako je prije bilo americke vojske 50:50 u Europi a sad ce biti 60% u Aziji.

RB
Robert Bartini Rijecanin
12:06 14.09.2012.

.....Nakon gašenja nuklearnih elektrana, Japan će se usmjeriti na obnovljive izvore energije...... ................................................................................................................................................... Ovo nije nitko u Japanu izjavio. . i nikakvi obnovljivi izvori energije a to je suncana i vijetar ne mogu zamijeniti ove "stare" izvore energije. Buduci da odlazi nuklearna onda ostaje samo plin i ugljen. Ugljen zagadjiva okolis a plin daje cistu energiju, izgara bez dima i ne povecava zagadjivanje atmosfere. Plin po kalolifiricnoj vrijednosti u odnosu na cijenu ima veliku buducnost u elektranama za proizvodnju elektricne energije. A plina ima mnogo.

IP
info_punkt
12:20 14.09.2012.

marljivi japanci će na pedale...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije