Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Janez Janša:

Slovenska policija bi trebala pomoći u nadzoru granice između Hrvatske i Srbije

Janez Janša
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/9
20.10.2015.
u 09:14

Janša smatra da bi Slovenija trebala Hrvatskoj ponuditi pomoć u čuvanju vanjske granice Europske unije

Slovenski oporbeni prvak i bivši premijer Janez Janša kazao je jučer da Hrvatska ima većih problema u nadzoru granice sa Srbijom, nego što ih ima Slovenija te je predložio da Slovenija pošalje svoju policiju u pomoć Hrvatskoj kako bi se lakše riješio nekontrolirani priljev izbjeglica u Europu.

Janša smatra da bi Slovenija trebala Hrvatskoj ponuditi pomoć u čuvanju vanjske granice Europske unije kako bi se smanjio priljev imigranata te time spriječila humanitarna katastrofa. - Slovenska policija bi trebala pomoći u nadzoru granice između Srbije i Hrvatske - kazao je Janša.

Za krizu okrivio Njemačku

Slovenski oporbeni čelnik je krivnju za migrantsku krizu uperio prema Njemačkoj i njezinoj politici "otvorenih vrata" zbog koje su deseci tisuća ljudi krenuli na put. Smatra kako je dužnost EU pomoći državama Unije i onima na jugu Europe kako bi riješile situaciju na granicama. 

- Ako se to ne dogodi, u Europi će se dogoditi kolaps - kazao je Janša. 

>>Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza 

>>Cerar o vojsci na granici: To nije uvođenje izvanrednog stanja. Srpski ministar: Ova situacija je potpuno neodrživa

>>Rijeka izbjeglica stiže u Opatovac, još tisuće čekaju ulazak u Hrvatsku

Komentara 9

Avatar majmunranko
majmunranko
10:02 20.10.2015.

Bravo, Janša, ali od toga neće biti ništa, jer je primarni uvjet za tako nešto da su premijeri obe države organizmi utemeljeni na ugljiku, a taj uvjet sigurno ne zadovoljava onaj koji okolo hoda u turskoj kožnoj jakni.

PA
pukovnik.aureliano
10:57 20.10.2015.

to bi trebalo biti tako ... zemlje članice bi trebale zajednički nastupati u obrani Unije koja je naš zajednički Dom ... RH pod hitno u višegradsku skupinu srednje europskih zemalja koje ne žele prihvatiti šerijat i "no-go" zone na svom teritoriju

Avatar Francek007
Francek007
11:45 20.10.2015.

Ovo je najpametnija izjava jednog slovenskog političara od početka krize.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije