Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan žalosti

Izvučeno tijelo i posljednjeg, petog rudara

Rudari iz Zenice ostali zarobljeni nakon potresa
Foto: Reuters/ PIXSELL
08.09.2014.
u 07:39

U zeničkom Narodnom kazalištu bit će održana komemoracija za stradale rudare

Tijelo Fejze Isakovića, petog rudara stradalog u jami Raspotočje zeničkog rudnika, izvučeno je u nedjelju kasno navečer, javljaju mediji u BiH. Time je završena akcija izvlačenja nastradalih, a danas je proglašen dan žalosti te će u zeničkom Narodnom kazalištu biti održana komemoracija.

U teškoj rudarskoj nesreći koja se dogodila u četvrtak nastradalo je pet rudara, a tijela četvorice izvučena su u subotu dok su ono petog stradalog rudara članovi tima za spašavanje izvlačili gotovo cijele nedjelje.

Prema tvrdnjama rudara koji su sudjelovali u akciji spašavanja, četvoricu njihovih kolega ugušio je metan, a jednoga je zatrpalo kamenje.

Do nesreće u jami Raspotočje došlo je u četvrtak popodne nakon što je zenički kraj uzdrmao potres jačine 3,4 stupnja prema Richteru. Nakon toga dogodio se tzv. gorski udar, koji se inače ne može predvidjeti ni spriječiti. Rudari su ostali zarobljeni u jami jer se odronila velika količina zemlje, kamenja i ugljena.

Poginuli rudari trebali bi biti pokopani u ponedjeljak na grobljima u selima u kojima su živjeli.

>>Četvoricu rudara ugušio metan, petog zatrpala zemlja i kamenje

>>Poginuli Hajrudin Bradarac počeo raditi u rudniku prije samo 3 dana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije