Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rigopiano

Izvučena sva tijela iz hotela koji je uništila lavina, broj poginulih popeo se na 29

italija, lavina, hotel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
26.01.2017.
u 07:13

Stručnjaci procjenjuju da je lavina nosila 120 tisuća tona snijega kad se sručila niz planinu i udarila u hotel brzinom od sto kilometara na sat.

Ukupan broj poginulih u hotelu u središnjoj Italiji koji je srušila lavina porastao je na 29 pošto su talijanske spasilačke službe pronašle tijela svih osoba nestalih nakon nesreće, objavili su u četvrtak ujutro lokalni mediji.

Hotel Rigopiano prošlog je tjedna gotovo u potpunosti uništila katastrofalna lavina nedugo nakon što se u tom području osjetio snažan potres jakosti 5 stupnjeva Richterove ljestvice.

Jedanaest je osoba preživjelo, uključujući četvero djece te još dvije osobe koje su se u trenutku nesreće nalazile izvan hotela.

Stručnjaci procjenjuju da je lavina nosila 120 tisuća tona snijega kad se sručila niz planinu i udarila u hotel brzinom od sto kilometara na sat.

Talijansko pravosuđe pokrenulo je istragu kako bi utvrdilo je li se nesreću, koja se dogodila 18. siječnja u Farindoli u regiji Abruzzo, moglo izbjeći. Lavina se pokrenula nakon niza jakih potresa u središnjem dijelu Italije i nakon tri dana gustog snijega.

>> Ispod snijega provela je 58 sati: 'Bio je mrkli mrak, jeli smo snijeg'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije