Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
britanski izbori

Izlazne ankete: Cameronovim konzervativcima 316 mandata, Milibandovim laburistima 239

david cameron, ed miliband
Foto: Reuters/PIXSELL
07.05.2015.
u 23:52

Za većinu u parlamentu im je potrebno 326 mandata tako da će i Cameronovi konzervativci i laburisti Eda Milibanda biti u neizvjesnosti do posljednjeg trenutka

Britanci su u četvrtak izašli na parlamentarne izbore, a prema izlaznim anketama, konzervativci su u vodstvu i osvajaju 316 zastupničkih mjesta. Laburisti osvajaju 239 mjesta u parlamentu, Škotska nacionalna stranka 58, liberalni demokrati 10, a stranka UKIP dva mandata.

Za većinu u parlamentu im je potrebno 326 mandata tako da će i Cameronovi konzervativci i laburisti Eda Milibanda biti u neizvjesnosti do posljednjeg trenutka, a tko će osvojiti izbore na kraju će odlučiti manje stranke s kojima će konzervativci ili laburisti koalirati.

Prvi neslužbeni rezultati izbora počet će stizati nakon ponoći, a konačan rezultat znat će se sutra popodne.

David Cameron je najavio, ako osvoji drugi mandat na mjesto britanskog premijera, da će 2017. godine provesti referendum o ostanku Velike Britanije u Europskoj uniji.

>> 5 dobrih razloga zašto su britanski izbori bitni svima u svijetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije