Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neuobičajeni putevi

Izbjeglice na sjeveru Europe

izbjeglice
Deutsche Welle video screenshot
28.09.2015.
u 12:35

Neki od njih odlučili su već od samog starta zaobići glavne rute i u svom bijegu krenuti neuobičajenim putevima.

Rijeka izbjeglica koja se slijeva u Europu ima svoje glavne tokove, ali sve više se - zaustavljena raznim preprekama - račva i odlijeva u sporedne, nove.

Tome ovih dana svjedoči Hrvatska koja je i sama postala jedan od tih tokova nakon što je onaj glavni zaustavljen žičanom ogradom između Srbije i Mađarske. Analitičari i komentatori tvrde da ljude koji se stvarno žele domoći zapada i sjevera Europe u tome ništa i nitko neće moći zaustaviti. Neki od njih odlučili su već od samog starta zaobići glavne rute i u svom bijegu krenuti neuobičajenim putevima.

Jedan od njih vodi od Sirije - preko Moskve - do sjeverne polarnice. Pogranični policajci u norveškom Kirkenesu isprva nisu mogli vjerovati svojim očima kada su preko granice počele prelaziti sirijske izbjeglice - na biciklima! 

>> Iz Opatovca jutros krenulo 30-ak autobusa s izbjeglicama

>> Srbijanski mediji: Milanović od Hrvatske radi Sjevernu Koreju

Komentara 1

Avatar Baroudeur
Baroudeur
14:06 28.09.2015.

Evo konkurencije za "Tour de France"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije