Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijeđao vjernike

Izazvao gnjev: Zvezdaš uhićen pod sumnjom da je palio Kuran

palio kuran (1)
Foto: Facebook
1/3
02.11.2012.
u 12:27

Samo sam se zezao, nisam palio Kuran niti sam pokazivao srednji prst!, rekao je policiji Predrag Ćosović, pripadnik Zvezdine navijačke grupe “Četnici sever”

– Samo sam se zezao, nisam palio Kuran niti sam pokazivao srednji prst! Pridržao sam knjigu rukama, a upaljač sam prinio kako bih pojačao svjetlost jer je blic mobitela kojim me je prijatelj fotografirao bio slab – rekao je policiji Predrag Ćosović, pripadnik Zvezdine navijačke grupe “Četnici sever”, osumnjičen za paljenje Kurana.

Prije nekoliko dana na svom profilu na Facebooku objavio je sporne fotografije nakon čega je uhićen. Osim toga on je na svom profilu na pogrdan način čestitao praznik vjernicima koji slave Bajram.

"Je.o vas Bajram, poslije svega vi kao čestitate, ma mi Srbi smo sami sebi dovoljni. Sretan Bajram, Turci, ne dočekali sljedeći", napisao je zvezdaš.

Inače, Predrag Ćosović član je četničkog odreda koji poziva da Srbija bude etnički i vjerski čista država.

Sve to izazvalo je gnjev brojnih stanovnika BiH, a u arapsko islamskom svijetu taj je čin prošao gotovo nezapažen. Samo poneki arapski mediji koji imaju lokalni karakter objavili su to kao vijesti te se postavlja pitanje kakva bi bila reakcija da je netko iz zapadnog svijeta ili SAD-a to učinio?

Prilikom ispitivanja Ćosović branio se da nije imao namjeru izazivati nacionalnu, rasnu i vjersku mržnju i netrpeljivost, a istražni sudac pustio ga je da se u nastavku postupka brani sa slobode.

>>Imam djevojčici u torbu podmetnuo spaljene listove Kur'ana

Komentara 34

CO
CONSTANTINOPLE
12:58 02.11.2012.

a da neki arap zapali bibliju,ne bi nikom ništa bilo!!!

BM
Boris Markovic
13:10 02.11.2012.

Bogami, Srbija postaje pravna drzava. Odlicno sto su uhapsili i optuzili.

JO
JozoJozić
12:53 02.11.2012.

Četnik kukavica, kao i obično. Držao si srednji prst i glumio kao da ćeš zapaliti Kuran. Budi frajer pa stoički stani iz svojih stavova. Ali, ono iz prve moje rečenice vrijedi i dalje. Prepao se da ga ne dohvati koji Vehabija. Mlakonja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije