Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bombardiranje Alepa

Iz Rusije stigao odgovor NATO-u: 'Vaša nagađanja su apsurdna'

Rusija brod
Foto: Reuters/PIXSELL
27.10.2016.
u 11:18

Rusko ministarstvo obrane reklo je da se ni ruski ni sirijski bombarderi nisu približili Alepu na udaljenost manju od 10 kilometara u devet zadnjih dana

Rusko ministarstvo vanjskih poslova danas je nazvalo "apsurdnima" nagađanja NATO-a da bi ruski ratni brodovi mogli bombardirati Alep, a ministarstvo obrane izjavilo je da se ruski bombarderi devet dana nisu približili tome opkoljenome gradu u Siriji. 

Novinska agencija RIA prenijela je izjavu ruskog ministarstva vanjskih poslova pošto su dan prije neke članice NATO-a kritizirale Španjolsku da je bila spremna dopustiti ruskim ratnim brodovima opskrbu gorivom na putu prema Siriji gdje bi mogli bombardirati civile u opkoljenom Alepu.

Rusija: Lažne sugestije

Izjava glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga ne pomaže, rekao je za agenciju RIA visoki dužnosnik ruskog MVP-a.

– Ta je zabrinutost neutemeljena jer naši se zrakoplovi nisu približili Alepu devet dana. Naša borbena skupina je u Sredozemlju. Naši su brodovi uvijek ondje – rekao je Andrej Kelin

Zapitao je "čemu služe takve lažne sugestije (NATO-a) i zatim političke preporuke na temelju njih? Naravno, to je apsurdno", rekao je Kelin.

Sirijski opservatorij za ljudska prava istražuje rusku izjavu o moratoriju u bombardiranju Alepa i tvrdi da je grad bio bombardiran. Rusko ministarstvo obrane reklo je da se ni ruski ni sirijski bombarderi nisu približili Alepu na udaljenoj manju od 10 kilometara u devet zadnjih dana. 

SOHR pak navodi da je u srijedu ubijeno najmanje 26 osoba u selu u pokrajini Idlib na sjeverozapadu Sirije blizu Alepa. 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar nekakav
nekakav
12:05 27.10.2016.

jel taj 'opservatorij' iz londona može reći tko je ubio 26 ljudi u tom selu? kako to da ta medijska grupa koju financiraju britanci, nikad ne optuži teroriste u tom dijelu alepa, zbog ubijanja civila, zabrane kretanja..? zašto se timeme ne bave? a kako bi i iznali kako je u siriji, iz londina s ljubavlju se pišu milozvučna i srcedrapajuća pisma, molbe, jauci... zašto ništ ne pišete o belgijskim avionima koji su djelovali oko tog sela gdje su stradali seljaci? nije u duhu savezništva, a? ionak ginu drugi ljudi, daleko je to. jel se zna što o bijelim kacigama, koji dopremaju oružje teroristima, sve pod zastavom un-a? ništa, a? ne treba mutiti vodu. teško je danas biti eu političar, kad za sve izjave tražiš suglasnost iz amerike, a po mandat ipak (još uvijek) moraš ići u tamo nekoj francuskoj, njemačkoj, italiji, engleskoj... dokaza za optužiti ruse nema. rusi imaju dokaze protiv zapada, radi umiješanosti u naoružavanje terorista. na zapadu mediji o tome ni riječi, ne smiju to objaviti. samo, znate, dim se bude razišao, na ovaj ili onaj način. i ne, nije to dim iz kuznjecova. ovi brodovi su za rakku. nju će satrati, sravnati sa zemljom, bili tam civili ili ne.

DU
Deleted user
11:48 27.10.2016.

"na udaljenoj bližu od 10 kilometara"....na udaljenoj bližu,, koliko skole treba imati za biti novinar u vecernjem

Avatar gadogadni
gadogadni
12:25 27.10.2016.

Sirijski opservatorij za ljudska prava je jedna osoba koja zivi i djeluje iz Londona. Obradjuje twittove i razne druge informacije kako bi donio zakljucke. Samo ime je bombasticno ali je njegovo djelovanje cesto i osporavano. Pozdrav novinarima koji skupljaju informacije preko reddita :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije